PAS şi PPDA vor negocia doar cu PLDM şi PL modul în care vor merge în alegeri: Munteanu: Restul sunt partide din solda lui Plahotniuc sau partide ştampilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PL Valeriu Munteanu a anunţat că blocul electoral ACUM, din care fac parte PAS şi PPDA, a decis să negocieze doar cu PL şi PLDM privind participarea în alegeri pe o platformă comună, restul partidelor nu vor fi acceptate la negocieri. Liberalul se arată optimist că cele patru formaţiuni vor ajunge la o înţelegere referitor la desemnarea candidaţilor comuni pe circumscripţiile uninominale.

„Părţile au decis că alte forţe politice nu se califică. Noi şi partenerii noştri europeni am considerat că anume aceste patru partide, de aici trebuie să-şi tragă seva următorul bloc electoral, având în vedere că alte partide politice din varii motive nu se califică”, a declarat Valeriu Munteanu la emisiunea „Adevărul Live”.

Potrivit lui, „alte partide politice nu au fost invitate şi nu vor trimite oameni prin filtrele care au fost stabilite deja pentru că istoria a demonstrat că fie sunt partide fantomă, fie partide ştampilă, fie partide din solda lui Vladimir Gheorghevici” (Vlad Plahotniuc).

Vicepreşedintele PL a menţionat că PAS şi PPDA insistă pe ideea ca toţi cei care vor fi desemnaţi în circumscripţii să fie doar de la unul dintre aceste patru formaţiuni politice sau a societăţii civile, fără ca PL şi PLDM să delege responsabilitatea politică pentru acest bloc. 

„Este complicat acest dialog. Cuiva îi pare imposibil, cuiva îi pare acceptabil, dar acest exerciţiu trebuie privit prin prisma interesului cetăţenilor şi prin prisma necesităţii de consolidare în vederea contracarării dictaturii care există în R. Moldova”, a subliniat Munteanu.

Liberul a accentuat importanţa ca cele patru partide să meargă împreună în alegeri, subliniind că doar în aşa situaţie există şanse ca guvernarea să nu fie menţinută de Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon. El îşi doreşte o singură opţiune de vot pentru electoratul de dreapta: „un bloc electoral consolidat care ar putea să vină şi să dea speranţă oamenilor că lucrurile se pot schimba şi alegerile pot fi câştigate”.

„Altfel, va fi extrem de complicat”, a spus Valeriu Munteanu, adăugând că Vlad Plahotniuc de intenţionează să formeze un bloc electoral unionist care va aduna mai multe partide unioniste de la Chişinău şi care va avea scopul să reducă din şansele blocului electoral ACUM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite