Nicolae Timofti anunţă noi cosultări cu fracţiunile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, invită fracţiunile parlamentare la o nouă rundă de consultări, în vederea desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei Republicii Moldova.

Fracţiunile parlamentare sunt aşteptate joi, 26 noiembrie, la Reşedinţa de Stat pentru a participa la consultări.

Amintim că luni, 23 noiembrie, Nicolae Timofti a avut consultări cu fracţiunea PLDM, pentru a identifica o candidatură la funcţia de premier. După eveniment, liberal-democratul Valeriu Streleţ a declarat că Partidul Democrat nu manifestă dorinţă de a discuta cu PLDM, iar prin această manieră îndepărtează posibilitatea creării unui guvern capabil să soluţioneze actualele probleme. De asemenea, Streleţ a mai spus că PLDM a identificat mai mulţi candidaţi neafiliaţi politic pentru funcţia de premier.

Totodată, preşedintele PD, Marian Lupu, a anunţat în cadrul unui briefing de presă susţinut marţi, 24 noiembrie că formaţiunea pe care o conduce va iniţia consultări cu toate formaţiunile politice parlamentare pentru identificarea unei candidaturi neafiliate politic la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Nicolae Timofti a început consultările cu fracţiunile parlamentare pe 9 noiembrie, la scurt timp de la demiterea Guvernului Streleţ. Şeful statului a purtat discuţii cu reprezentanţii PCRM, PD, PL şi deputaţi din grupul Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite