Ministrul de Interne, Oleg Balan, despre documentele secrete descoperite de Procuratură: „Vreau să le văd şi eu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, a comentat pentru Adevărul Moldova informaţiile Procuraturii Generale, potrivit cărora în timpul percheziţiilor la domiciliul lui Vlad Filat au fost depistate acte care ar purta semnătura „Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan”.

Oleg Balan, ministrul Afacerilor Interne de la Chişinău, ne-a spus că este curios să vadă şi el aceste acte. „Vreau să văd şi eu acest lucru. Am auzit şi eu la radio, pentru că sunt în maşină ocupat de alte interese de serviciu şi mi-ar fi şi mie interesant să văd despre ce este vorba şi chiar conţinutul acestor documente, dacă ele există. Eu nu am transmis, nu am dat acte domnului Filat, pentru că Ministerul de Interne, aparatul central, nu deţine servicii operative care ar colecta anumite informaţii operative. De aceea, aş vrea să văd şi eu conţinutul acestor documente, nu cunosc şi chiar vreau să fac cunoştinţă cu ele”, afirmă ministrul.

„Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan”. Procuratura: MAI, implicată în filarea protestatarilor

Oleg Balan a adăugat că intenţionează să vorbească cu procurorul general sau cu procurorii care instrumentează cazul pentru a i se arăta şi lui documentele presupuse că ar proveni de la Ministerul Afacerilor Interne.

Amintim că, Procuratura Anticorupţie a solicitat Procuraturii Generale să investigheze circumstanţele în care documente ce conţin informaţii despre monitorizarea acţiunilor de protest din centrul Capitalei se aflau la domiciliul liberal-democratului Vladimir Filat. Procurorii presupun că aceste acte provin de la Ministerul Afacerilor Interne, deoarece pe plicurile în care au fost depistate documentele ar fi scris „Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan” (Oleg Bălan este Ministru al Afacerilor Interne n.r.).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite