Ilia Anastasov: “Funcţionarii de la Comrat nu sunt auziţi de cei de la Chişinău”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Relaţiile autorităţilor de la Comrat cu cele de la Chişinău depind în mare parte de capitală.
Relaţiile autorităţilor de la Comrat cu cele de la Chişinău depind în mare parte de capitală.

Relaţiile autorităţilor de la Comrat cu cele de la Chişinău depind în mare parte de capitală, susţine candidatul la funcţia de başcan, Ilia Anastasov.

Acesta a declarat pentru IPN că ambele părţi trebuie să-şi dorească să îmbunătăţească situaţia. Or, astăzi funcţionarii de la Comrat, chiar dacă sunt ascultaţi, nu sunt auziţi la Chişinău.

Ilia Anastasov a mai spus că viaţa din Găgăuzia trebuie schimbată. Oamenii pleacă peste hotare în căutarea locurilor de muncă bine plătite şi nimeni nu vrea să investească în regiune pentru că nu există condiţii atractive, iar politica fiscală nu este orientată spre susţinerea investitorilor. Candidatul spune că sunt necesare măsuri urgente de lansare a afacerilor, care vor aduce investiţii şi locuri de muncă care să-i ţină acasă pe locuitorii regiunii.

Întrebat despre desfăşurarea campaniei electorale, Ilia Anastasov a spus că nu toţi candidaţii sunt puşi în condiţii egale. Cei care au mai mulţi bani au şi mai multe şanse să învingă pentru că îşi permit să investească sume colosale în promovarea imaginii. Există şi candidaţi care fac uz de resurse administrative – folosind automobilele de serviciu, telefonul, birourile, şi aici trebuie luate măsuri.

Alegerile vor avea loc pe 22 martie. După retragerea a doi candidaţi, în cursa pentru funcţia de başcan au rămas Valerii Ianioglo, Ruslan Garbalî, Nicolae Dudoglo, Irina Vlah, Oleg Garizan, Alexandru Stoianoglo, Serghei Cernev, Dumitru Croitor, Ilia Anastasov şi Leonid Dobrov.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite