Igor Munteanu: „Dodon este un preşedinte foarte scump, fiindcă aventurile lui ne costă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Munteanu via Facebook
FOTO Igor Munteanu via Facebook

Un preşedinte al tuturor a devenit un model de populism politic care inventează obiective false, în loc de a se ocupa de adevăratele obiective. Afirmaţia a fost făcută de către directorul executiv al IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova şi se referă la ultimele acţiuni lansate de Igor Dodon în spaţiul public.

Analistul politic consideră că decretul semnat de către şeful statului privind organizarea unui referendum consultativ nu este altceva decât dorinţa de a-şi face campanie electorală şi că această acţiune nu preocupă majoritatea cetăţenilor.

„De exemplu, una dintre cele mai importante probleme ale cetăţenilor este cum să accelereze procesul de recuperare a banilor din băncile furate”, a declarat Munteanu.

Potrivit lui, investitorii fug din Republica Moldova, pentru că mediul de afaceri este deloc propice, asta în timp ce Igor Dodon „se ocupă de sondaje sociologice şi referendumuri consultative”.

În opinia expertului, o altă îngrijorare o constituie faptul că există riscuri serioase ca reglementarea conflictului transnistrean să meargă pe un circuit care să nu favorizeze interesul naţional al Republicii Moldova, dar „să meargă după un circuit închis, adică după aceleaşi reţete ale Federaţiei Ruse care în continuare menţine trupe militare fără acordul insituţiilor constituţionale”.

„Lumea când se uită la acest gen de comportament înţelege că şi această instituţie este acaparată, este capitulată în faţa unor persoane cu intenţii populiste. Fură mingea de pe teren şi fuge într-o altă direcţie decât şi-ar dori marea majoritate a populaţiei”, a subliniat Igor Munteanu.

Amintim că Igor Dodon a semnat marţi, 28 martie, un decret privind organizarea unui referendum republican consultativ. Întrebările supuse referendumului iniţiat de Dodon sunt: 

Susţineţi abrogarea legii care pune miliardul furat pe spatele cetăţenilor?

Susţineti acordarea drepturilor suplimentare pentru preşedintele Republicii Moldova de dizolvare a Parlamentului şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate?

Susţineţi reducerea numărului de deputaţi în Parlament de la 101 la 71?

Susţineţi studierea în instituţiile de învăţământ a Istoriei Moldovei?

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite