Igor Dodon: Eu când spun că românii sunt fraţi, o spun sincer. Veniţi în ospeţie, dar unionismul nu va trece!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Deşi anterior a declarat în mai multe rânduri că între Rusia şi Republica Moldova există relaţii frăţeşti, Igor Dodon a mărturisit că şi atunci când afirmă că românii sunt fraţii moldovenilor, o spune sincer. În acest context, preşedintele i-a chemat în ospeţie pe cetăţenii români, însă i-a avertizat că „unionismul nu va trece”.

Igor Dodon susţine că moldovenii şi românii sunt fraţi, pentru că la anumite etape „avem o istorie comună”.

„Apropo, ieri a fost lansat filmul documentar „Ştefan cel Mare”, care a fost produs la iniţiativa preşedintelui R. Moldova, şi acolo veţi găsi multe lucruri comune dintre noi şi cel puţin o parte din România, care cândva a fost Moldova istorică”, a menţionat şeful statului marţi, 11 decembrie, într-o ediţie specială la AccentTV.

Pe de alte parte, el afirmă că Moldova este stat independent şi suveran care are propria sa istorie.

„Moldova a apărut în anul 1359. România a apărut în 1859, peste 500 de ani. De aceea, noi ca naţiune avem cu ce ne mândri, avem o istorie foarte bogată. Trebuie să facem tot posibilul să studiem în şcoli istoria noastră - Istoria Moldovei. În Republica Moldova limba de stat este limba moldovenească”, a declarat Igor Dodon.

„Dacă voi veţi insista pe faptul că Republica Moldova trebuie să se unească cu România, noi niciodată nu vom accepta lucrul ăsta. Majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova vor fi tot timpul împotrivă. Cine sunt unioniştii? Sunt cei care vor să lichideze statalitatea Republicii Moldova şi aici compromisuri nu pot fi”, a mai adăugat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite