Guvernul anunţă că gunoiul din Chişinău va fi evacuat începând cu ziua de marţi. Pavel Filip: Întindem o mână de ajutor Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat în seara de luni, 5 iunie, două şedinţe la Guvern pe problema evacuării deşeurilor din oraşul Chişinău. La prima şedinţă au participat factorii de decizie şi grupul de persoane delegat de localnicii satului Bubuieci. La cea de-a doua şedinţă au fost convocaţi membrii Comisiei pentru Situaţii Excepţionale.

Premierul şi localnicii satului Bubuieci au identificat de comun acord o soluţie vizând evacuarea gunoiului din Chişinău. Astfel, începând cu ziua de marţi, 6 iunie, deşeurile vor fi evacuate din Capitală. 

Pavel Filip a menţionat că înţelege nemulţumirile cetăţenilor din Bubuieci şi regretă că până în acest moment autorităţile locale nu au soluţionat această problemă: „Cu părere de rău este o situaţie excepţională şi trebuie să intervenim. Suntem gata să le întindem o mână de ajutor colegilor de la Primărie, dar nu putem face minuni peste noapte şi avem nevoie de maxim o lună pentru a rezolva situaţia creată”.

Prim-ministrul a propus localnicilor satului Bubuieci să delege o persoană pentru a participa alături de grupul de lucru la elaborarea planului de acţiuni în vederea soluţionării evacuării deşeurilor din Chişinău. 

„Nu vrem să venim cu soluţionarea problemei pentru o zi, ci cu o rezolvare de perspectivă, prin eliminarea cauzelor. Urmează să stabilim o viziune complexă pe ţară privind managementul deşeurilor şi acţiunile care trebuie întreprinse în acest sens”, a afirmat şeful Cabinetului de Miniştri.

La rândul lor, reprezentanţii localnicilor din Bubuieci au acceptat termenul de o lună, cu condiţia ca autorităţile să soluţioneze definitiv situaţia creată.

Şedinţa Comisiei Situaţii Excepţionale a fost convocată la solicitarea Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Mediului, existând pericolul de a provoca o situaţie epidemiologică în Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite