Donald Tusk ar putea vizita Moldova la începutul anului 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a avut luni, 28 noiembrie, o întrevedere la Bruxelles cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Discuţia a fost axată pe situaţia politică din Republica Moldova şi priorităţile de reformă în contextul agendei europene.

Şeful Guvernului a menţionat că autorităţile Republicii Moldova au reuşit să asigure stabilizarea situaţiei. 

„Am revenit la un ritm normal în relaţiile noastre cu UE. Este necesară şi în continuare o maximă mobilizare pentru asigurarea implementării eficiente a Acordului de Asociere”, a subliniat Filip.

La rândul său, Donald Tusk a apreciat rezultatele obţinute de Chişinău în realizarea angajamentelor asumate şi voinţa fermă de a atinge obiectivele stabilite. 

„Atât timp cât Republica Moldova rămâne interesată în promovarea reformelor, puteţi conta pe susţinerea mea personală şi cea a instituţiilor europene”, a declarat Tusk.

Premierul Filip l-a invitat pe Donald Tusk să efectueze o vizită în Republica Moldova la începutul anului 2017, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

De asemenea, în cadrul vizitei de lucru la Bruxelles, Filip a mai avut întrevederi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Comisarul UE pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, şi Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Vicepreşedinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite