Dodon, scrisoare deschisă către Iohannis: Avem temeiul să bănuim România de interes în lichidarea suveranităţii şi independenţei Moldovei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a retrimis marţi, 29 noiembrie, o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, după ce nu a primit răspuns din martie 2016. Decizia lui Dodon de a retrimite scrisoarea vine în contextul în care Iohannis a declarat la finalul reuniunii CSAT că Dodon „chiar dacă încă nu e încă preşedinte, va înţelege şi domnia sa încet-încet cum se procedează între preşedinţi”.

„Domnul preşedinte Iohannis m-a vizat în una din intervenţiile sale recente, referindu-se la cum e corect să se procedeze între preşedinţi. E bine că Dumnealui deja nu doar ia act de alegerea mea, ci abordează situaţia mai personal şi mai concret.

Cu acest prilej, îi amintesc domnului preşedinte român Iohannis că i-am transmis încă în primăvară o scrisoare deschisă, la care Dumnealui încă nu a răspuns. Îl asigur că în calitatea mea de preşedinte ales al Republicii Moldova am aceleaşi preocupări ca şi acum jumătate de an cu privire la subiectele din acea scrisoare. Deci, îi readresez domnului Iohannis acel mesaj”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

În scrisoarea trimisă de către Dodon preşedintelui român, se menţionează că Moldova apreciază sprijinul oferit de România de-a lungul anilor, iar în pofida colaborării strânse pe plan economic, diplomatic, cultural etc. există temei să credem că Bucureştiul doreşte lichidarea statalităţii Republicii Moldova şi anexarea ei după modelul anului 1918. În această ordine de idei, Dodon îi solicită lui Iohannis să ia atitudine faţă de acele declaraţii unioniste de la Bucureşti, care ar atenta la statalitatea şi independenţa Moldovei.

Totodată, noul preşedinte ales cere conducerii de la la Bucureşti să se dezică de mesaje unioniste.

image
image
image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite