Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chişinău: Am primit felicitări de la Vladimir Putin şi de la Dmitri Medvedev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zi plină de evenimente la Preşedinţie. După ce la prima oră Igor Dodon a semnat decretul de demitere din funcţie a ministrului Apărării, Anatrol Şalaru, şeful statului a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin, iar apoi cu başcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

În cadrul întrevederii cu diplomatul rus, Dodon a primit felicitările de la conducerea Rusiei, premierul Medvedev şi preşedintele Putin, cu ocazia învestirii sale în funcţie.

„Am discutat un şir de întrebări privind relaţiile bilaterale, de asemenea agenda vizitei mele la Moscova, care este programată pentru 17 ianuarie, la invitaţia lui Vladimir Putin. Am propus să fie organizată o întrevedere largă cu studenţii moldoveni care învaţă la Moscova. Totodată, au existat solicitări de a petrece lecţii publice. Se examinează ca să aibă loc fie la Universitatea de Stat din Moscova, fie la Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale de la Moscova”, a menţionat preşedinteşe ţării pe pagina sa de Facebook.

În cadrul celeilalte întrevederi, cu başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, şeful statului a fost informat despre rezultatele conducerii autonomiei în sectorul social şi economic pentru anul 2016, dar şi despre rezultatele scrutinului electoral pentru Adunarea Populară din regiune.

Igor Dodon a subliniat necesitatea menţinerii stabilităţii în regiune şi şi-a exprimat sprijinul pentru Irina Vlad în toate acţiunile ei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite