Dodon promite că va bloca legea ce interzice propaganda rusă la Chişinău: De ce nu observaţi ce fac unioniştii şi permiteţi propaganda Unirii cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Dodon a dat asigurări că proiectul de lege privind interzicerea propagandei ruseşti la televiziunile din Moldova va fi blocat. Şeful statului atenţionează majoritatea parlamentară că nu va promulga legea, chiar dacă Constituţia îl obligă, afirmând că este o chestiune principială pentru el.

În cazul când Dodon nu promulgă legea şi încalcă Constituţia Republicii Moldova, Parlamentul este în drept să-l suspende şi să iniţieze organizarea unui referendum de demitere a preşedintelui ţării. Igor Dodon însă afirmă că nu se teme de această procedură şi că este gata să o accepte, doar pentru a se opune interzicerii propagandei ruse la Chişinău: „Vreţi să ajungem la referendum? Haideţi”.

„PDM încearcă prin aceste medote să placă cuiva din Occident. Încearcă să promoveze unele idei antiruseşti”, a declarat Dodon în cadrul unei conferinţe de presă.

„Mie îmi e interesant, de ce ei nu observă ce fac alţii cu propaganda? De ce nu observă ce fac unioniştii în Republica Moldova cu deschiderea posturilor TV, care direct pledează pentru lochidarea statalităţii. De ce admit altă propagandă? Proeuropeană, proNATO, proamericană, proUnirea cu România, dar aici se leagă de nişte subiecte şi programe informative”, a precizat preşedintele.

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat marţi, 13 iunie, că formaţiunea sa a înregistrat un proiect de lege în Parlament, privind securizarea spaţiului informaţional. Proiectul de lege ar trebui să interzică ştirile şi emisiunile politico-analitice difuzate de televiziunile străine, fiind vorba în mod special de cele ruse pe teritoriul Republicii Moldova, însă fără de a interzice activitatea posturilor TV.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite