Dodon, la întrevederea cu preşedintele în exerciţiu al OSCE: Transnistria trebuie să aibă un statut special în cadrul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a avut sâmbătă, 4 februarie, o întrevedere cu preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul de Externe al Austriei, Sebastian Kurz, care vizitează în aceste zile Chişinăul şi Tiraspolul. Şeful statului afirmă că a prezentat soluţia sa privind soluţionarea conflictului din stânga Nistrului.

„Am discutat aspecte cu privire la reglementarea diferendului transnistrean, precum şi dinamizarea relaţiilor moldo-austriece. 
Am exprimat speranţa că preşedinţia austriacă a OSCE va contribui la impulsionarea procesului de negocieri cu privire la reglementarea diferendului transnistrean. Am transmis viziunea Preşedinţiei Republicii Moldova şi paşii pe care îi propunem să fie înfăptuiţi în viitorul apropiat. Abordarea urmează a fi de pachet: soluţionarea a 4 subiecte de importanţă majoră pentru cetăţenii de o parte şi de altă parte a malurilor Nistrului”, a menţionat Dodon într-o postare pe Facebook.


Totodată, preşedintele ţării susţine „că procesul de soluţionare a diferendului transnistrean trebuie să finalizeze prin reintegrarea Moldovei cu Transnitria, cea din urmă avînd un statut special în cadrul ţării. Deşi avem diferite viziuni cu Guvernarea asupra multor subiecte de poitica interna si externa, în ceea ce ţine de reintegrarea ţării pledez pentru o abordare în format comun şi cooperare pentru a găsi soluţii optime în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului”.


Igor Dodon pledează pentru desfăşurarea în comun cu OSCE, la finele anului 2017, la Chişinău, a unei conferinţe Internaţionale cu tema: „Republica Moldova – teritoriu de stabilitate şi dezvoltare sau o nouă provocare în relaţiile dintre Est şi Vest”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite