Deputaţii moldoveni au început examinarea bugetului de stat cu votarea propriului buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii PD. De la stânga la dreapta: Dumitru Diacov, Marian Lupu şi Vladimir Plahotniuc
Liderii PD. De la stânga la dreapta: Dumitru Diacov, Marian Lupu şi Vladimir Plahotniuc

Parlamentarii moldoveni discută de mai bine de trei ore Legea bugetului de stat. Ei au început şedinţa de astăzi cu votarea bugetului Parlamentului. Pe ordinea de zi mai figurează bugetul asigurările sociale şi bugetul asigurărilor în medicină.

Peste 71 de milioane de lei (4,2 de milioane de euro) din bugetul de stat vor merge la întreţinerea activităţii Parlamentului şi salarizarea deputaţilor. „Deşi bugetul Parlamentului a crescut cu 25%, 80 la sută din bani vor merge spre fondul de salarizare", a spus preşedintele Legislativului Marian Lupu.

12,9 milioane de lei sunt destinaţi pentru direcţia de deservire a clădirilor şi 11 milioane de lei - pentru baza auto. Deputaţii şi-au trecut pe lista cheltuielilor şi o majorare a propriilor salarii. „Suma de 71 de milioane de lei de la capitolul cheltuieli coincide cu cea din anul trecut, cu excepţia a 1,5 milioane de lei destinate majorării la 1 octombrie 2011 a salariile deputaţilor", a spus Adrian Fetescu, şeful Aparatului Parlamentului.

În prezent salariul mediu lunar al unui ales al poporului este de opt de mii de lei (476 de euro), iar a unui preşedinte de comisie ajunge la peste nouă mii de lei (550 de euro). Bugetul adoptat nu prevede bani pentru investiţii capitale sau reparaţii la sediul Parlamentului, devastat în urma protestelor de la 7 aprilie 2009.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite