Comuniştii sunt nemulţumiţi de venirea preşedintelui Georgiei la Chişinău şi anularea şedinţei de mâine a Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuniştii sunt nemulţumiţi de faptul că Summitul de mâine al  Partidului Popular European, care va fi găzduit de preşedintele PPE Wilfiried Martens şi liderul PLDM Vlad Filat, se va desfăşura în incinta Palatului Republicii, iar şedinţa Legislativului a fost reprogramată pentru astăzi.

Liberal-democraţii au fost sfătuiţi să-şi caute un alt sediu, ca Parlamentul să se poată întruni în şedinţă mâine. Mai mulţi deputaţi PCRM s-au arătat nemulţumiţi că summitul a fost declarat cu caracter neoficial, deşi participanţii sunt persoane cu posturi înalte, iar evenimentul va avea lor într-o clădire publică.

 „Ei participă la această întrunire ca membri ai Partidului Popular European. Adică, nu se vor afla aici într-o vizită oficială. Insistăm ca mâine să fie continuată şedinţa”, a declarat Iurie Muntean.

Comunistul Grigore Petrenco şi-a dorit să afle cine a achitat venirea preşedintelui Georgiei la Chişinău, Mihail Saakaşvili. "El este persoana care a organizat acum câţiva ani un masacru împotriva propriului popor. De la el aţi decis să luaţi exemplu? Cine l-a invitat şi cu ce scop acesta va fi prezent mâine în sala de şedinţe ale Parlamentului? Considerăm că prezenţa de mâine a preşedintelui Saakaşvili în Republica Moldova este cel puţin nedorită, dacă să mă exprim mai diplomatic. Prezenţa acestei persoane în ţara noastră este de nepermis", a comentat Petrenco.

Deputatul PLDM Valeriu Streleţ a specificat că Palatul Republicii nu reprezintă sediul Parlamentului, iar evenimentul nu este organizat din bani publici.

Supus votului, majoritatea deputaţilor au decis ca şedinţa să se desfăşoare astăzi şi să continue vineri.

Mâine, la Chişinău vav avea loc cel de-al III-lea Summit al Partidului Popular European (PPE) al şefilor de stat şi guvern din cadrul Parteneriatului Estic. La evenimentul găzduit de preşedintele PPE, Wilfried Martens, şi liderul PLDM Vlad Filat vor fi prezenţi preşedintele Georgiei, Mihail Saakasvili, şeful de stat al Armeniei Serzh Sargsyan, dar şi premierul moldovean Iurie Leancă. Precedentele summituri de acest fel au avut loc la Batumi şi Erevan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite