Andrei Popov consideră că Socialiştii vor vota un Guvern controlat de PDM: Consecinţele unui conflict cu Plahotniuc ar putea fi extrem de dure pentru Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Andrei Popov via Facebook
FOTO Andrei Popov via Facebook

Preşedintele Institutului pentru Iniţiative Strategice, Andrei Popov, e de părere că Rusia nu-şi doreşte o alianţă de guvernare între Socialiştii lui Igor Dodon şi Democraţii lui Vlad Plahotniuc, însă nu există alte opţiuni.

„Pe de altă parte, eu nu prea văd ce opţiuni în această situaţie are Igor Dodon, pornind de la dependenţa lui de Plahotniuc şi vulnerabilităţile la care el este expus. Consecinţele unui conflict cu Vlad Plahotniuc ar putea fi extrem de dure pentru Igor Dodon, de aceea eu cred că mai devreme sau mai târziu tot vor ajunge la un numitor comun”, a declarat Andrei Popov pentru Europa Liberă.

Potrivit expertului, PDM şi PSRM, prin intermediul televiziunilor pe care le controlează, „vor încerca să ambaleze soluţia la care se va ajunge mai devreme sau mai târziu, acel vot pentru un Guvern controlat de PDM”.

„Dar formal nu în cadrul unei coaliţii cu socialiştii, poate o guvernare tehnocrată, poate un Guvern minoritar, poate altceva, dar oricum important este că vor fi deputaţi democraţi şi deputaţi socialişti care vor vota”, a mai spus Popov.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite