Alegeri locale Chişinău. Munteanu: Construcţia unei centrale termoelectrice în oraş ar reduce factura cu 30%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar de Chişinău, Valeriu Munteanu, susţine că o centrală electrică de cogenerare, construită în zona metropolitană şi aflată în patrimoniul municipalităţii, va contribui la independenţa energetică a oraşului, reducând facturile chişinăuienilor cu 30%. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Candidatul liberal a spus că Republica Moldova importă 79% din energia electrică consumată.

„Guvernanţii au transformat, din păcate, de-a lungul anilor importul de energie electrică într-o metodă de finanţare a separatismului de la Tiraspol. Peste 70% din energia electrică importată se cumpără de la centrala electrică de la Cuciurgan”, spune Valeriu Munteanu.

Potrivit candidatului PL, toate instalaţiile termice din oraş datează din perioada sovietică, sunt învechite şi au o rentabilitate mică. Totodată, Chişinăul este unica capitală europeană în care nu Primăria este cea care administrează gospodăria de termoficare a oraşului.

„Termoelectrica a ajuns în totalitate în proprietatea statului, astfel că chişinăuienii nu au posibilitatea să vadă când, cum le este procurată, produsă sau livrată energia termică”, a menţionat Valeriu Munteanu.

Construcţia unei centrale electrice de cogenerare va scuti locuitorii Chişinăului „de jugul contractelor care le sunt puse în gât de guvernarea de la Chişinău şi axa Tiraspol-Moscova”, a mai spus candidatul liberal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite