Acuzaţii de sabotaj în Comisia Unificată de Control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţia moldovenească în Comisia Unificată de Control a semnalat că şedinţa planificată pentru ziua de ieri în Bender a fost sabotată de partea transnistreană.

Aşa-zisa delegaţie a rmn a insistat să se introducă pe ordinea de zi propunerea de a spori componenţa militară transnistreană în Bender şi nu a acceptat propunerile părţii moldoveneşti din comisie, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit unui comunicat de presă remis de delegaţia moldovenească, proiectul agendei a inclus opt subiecte transferate de la şedinţa precedentă, precum şi Raportul Comandamentului Militar Unificat privind situaţia în Zona de Securitate în perioada 30 ianuarie – 5 februarie 2013. În cadrul discuţiilor, delegaţia transnistreană a solicitat imperativ introducerea subiectului privind sporirea componentei militare transnistrene în regiunea cu regim sporit de securitate Bender.

În acest context, delegaţia moldovenească a propus de a transforma postul unilateral de pacificatori nr.10 al Federaţiei Ruse, amplasat pe podul ce leagă oraşele Bender şi Tiraspol, în unul trilateral a forţelor mixte de pacificatori. Delegaţia transnistreană a insistat însă pe introducerea pe agendă a propriei propunerii.

În comunicat se mai spune că delegaţia transnistreană a insistat asupra intenţiilor de a introduce în mod unilateral o unitate militară suplimentară în regiunea cu regim sporit de securitate din Bender, fără vreo coordonare cu Comandamentul Militar Unificat şi Comisia Unificată de Control. Delegaţia Republicii Moldova apreciază că acţiunile respective pot crea un precedent periculos şi provoca tensionarea artificială a situaţiei, fapt ce ar putea genera blocarea activităţii CUC. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite