Achitarea pacificatorului rus, care l-a împuşcat mortal pe Vadim Pisari pe podul de la Vadul lui Vodă, arată dispreţul Kremlinului faţă de Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înmormântarea lui Vadim Pisari (dreapta). FOTO Tudor Iovu
Înmormântarea lui Vadim Pisari (dreapta). FOTO Tudor Iovu

Decizia ruşilor de a-l achitat pe Veaceslav Cojuhari, care la 1 ianuarie l-a împuşcat mortal pe Vadim Pisari pe podul de la Vadul lui Vodă, creează un precedent periculos care pune în pericol viaţa oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, consideră Partidul Acţiunea Democratică (PAD).

Într-o declaraţie de presă, PAD susţine că verdictul ruşilor arată dispreţul Kremlinului faţă de Republica Moldova. Partidul Acţiunea Democratică consideră că Republica Moldova trebuie să recunoască ocupaţia de facto a raioanelor de est, să denunţe internaţional presiunile şi şantajul la care este supusă de către conducerea Federaţiei Ruse şi să solicite suportul partenerilor externi în faţa unei agresiuni care încalcă deja de 20 de ani normele dreptului internaţional. "Mimarea normalităţii în raport cu autorităţile ruse oferă de fapt legitimitate ocupaţiei ruse în stânga Nistrului", se mai spune în declaraţie.

PAD cere retragerea de urgenţă a contingentelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova şi solicită preşedintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti să se implice decisiv în acest proces.

Anterior, şeful statului a declarat în mai multe rânduri că ruşii trebuie să-şi retragă din Republica Moldova, a făcut acest lucru inclusiv de la tribunele ONU sau ale Parlamentului European.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite