Preotul Ioan Ciuntu neagă că ar avea atribuţii la apariţia unei noi mitropolii

Preotul Ioan Ciuntu neagă că ar avea atribuţii la apariţia unei noi mitropolii

Preotul Ioan Ciuntu, parohul bisericii „Sfânta Teodora de la Sihla“ din Chişinău FOTO: Tudor Iovu

Audiat de Comisia de anchetă a Mitropoliei Basarabiei, preotul Ioan Ciuntu a negat că ar avea vreo atribuţie la apariţia cultului religios Mitropolia Chişinăului şi Moldovei de Est, cu toată că printre fondatori sunt şi membrii ai familiei clericului.

Ştiri pe aceeaşi temă

După discuţia avută cu preotul, Permanenţa Mitropoliei Basarabiei a decis că pentru a avea o claritate mai bună este necesară o întâlnire şi cu Consiliile parohiilor „Sfânta Teodora de la Sihla“ şi „Sfântul Ştefan cel Mare” de la Ciocana. Data convocării consiliilor va fi stabilită de Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru.

Pe 17 ianuarie 2014, Ministrul Justiţiei al Republicii Moldova a înregistrat structura religioasă numită Mitropolia Chişinăului şi a Moldovei de Răsărit, condusă  de un preşedinte laic şi înregistrată într-un apartament din Chişinău. Printre cei 100 de fondatori ai organizaţiei sunt soţia şi fiica preotului Ioan Ciuntu, paroh al bisericii „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chişinău,  precum şi mai mulţi enoriaşi ai acestei parohii. Unii dintre ei au recunoscut că iniţiativa vine de la părintele Ioan, care ar fi decis să rămână în umbră pentru că „este o chestiune delicată“. Însuşi preotul a declarat pentru „Adevărul“ că susţine această „lucrare bună“, dar nu se implică în activitatea organizatorică. 

Atât Mitropolia Basarabiei, cât şi Mitropolia Moldovei au calificat apariţia cultului drept un atentat la adresa Ortodoxiei din Republica Moldova.

citeste totul despre: