Preparatul inedit al unei socăciţe din Sălaj, la „Chefi la cuţite“: păsulă cu hospă şi ciolan afumat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Socăciţa în vârstă de 73 de ani a venit în faţa celor trei chefi cu un preparat tradiţional, specific satului natal, a cărui reţetă a moştenit-o de la mama sa.

Îmbrăcată într-un costum popular realizat tocmai de ea, Floare Bonţe, o sălăjeancă în vârstă de 73 de ani din localitatea Marin, a reuşit să îi impresioneze pe chefii Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea, cu un preparat tradiţional.

Păsula cu hospă şi ciolan afumat (fasole boabe cu păstăi uscate şi ciolan afumat), dreasă cu rântaş şi zer adus tocmai din Marin, a încântat papilele gustative ale juraţilor, chef Florin mâncând cu poftă tot ce avea în farfurie. Cunoscută în sat drept "Cătănoaia", Floare Bonţe a mărturisit că a învăţat să pregătească acest fel de mâncare în copilărie, de la mama sa, şi ea socăciţă. “Am venit în costum popular fiindcă mă mândresc cu el. Mă întorc în timp de fiecare dată când îl îmbrac. Îmi pare rău că nu se duce mai departe portul. Dacă ar vrea care-s mai tinere să înveţe despre portul popular, nu pretind nicio plată, numai să înveţe şi să ducă mai departe. Am venit pentru că mi-a plăcut emisiunea şi pentru că îmi place să gătesc”, a spus sălăjeanca.

Aceasta le-a servit chefilor şi câte un pahar de pălincă de Zalău, veche de peste 20 de ani. Septuagenara a fost răsplătită cu trei cuţite şi a trecut în etapa următoare a competiţiei culinare televizate.

Vă mai recomandăm:

Machete, războinicul de la „Chefi la cuţite“, îşi deschide şcoală culinară

O sălăjeancă i-a impresionat pe juraţii de la "Chefi la cuţite". Reţeta de ciurigăi a bunicii i-a asigurat calificarea

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite