Preşedintele PNŢCD, la comemorarea Seniorului: "Cât voi putea, voi ţine vie amintirea lui Corneliu Coposu" (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Pavelescu, prezent la comemorarea de la Bobota
Aurelian Pavelescu, prezent la comemorarea de la Bobota

"Cât voi putea, voi ţine vie amintirea lui Corneliu Coposu". Este promisiunea făcută sămbătă, 9 noiembrie, de către preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Aurelian Pavelescu, prezent în satul natal al lui Corneliu Coposu, Bobota, la comemorarea a 18 ani de la moartea Seniorului.

O zi superbă de noiembrie, sâmbătă, la Bobota, în satul în care în urmă cu aproape o sută de ani, în casa parohială vedea lumina zilei Corneliu Coposu, cel ce avea să devină, peste ani, unul dintre cei mai respectaţi oameni politici români. În ţară, dar mai ales în străinătate. Sub soarele de noiembrie, zeci de suflete s-au adunat în jurul bustului Seniorului pentru a marca împlinirea, la 11 noiembrie, a 18 ani de la moartea ilustrului fiu al satului.


Cu excepţia câtorva femei de prin sat care s-au mulţumit să privească de la distanţă evenimentul parcă rezervat "domnilor", la comemorarea organizată de Fundaţia "Corneliu Coposu" - Filiala Sălaj au venit, în mare parte, invitaţi de departe. De la bunul prieten al Seniorului, reputatul medic şi profesor universitar Ioan Puşcaş, la medicul Liviu Gârbea, care a venit la Bobota cu carnetul de membru de partid (PNŢCD) semnat chiar de Corneliu Coposu, foşti şi actuali ţărănişti, dar şi liberali, pedelişti şi chiar pesedişti,  au spus sâmbătă o rugăciune pentru pomenierea Seniorului.


Nu a lipsit de la eveniment nici Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, care, probabil şi pe fondul emoţiei generate de eveniment, a promis să nu se lepede de Senior. "Cât voi putea, voi ţine vie amintirea lui Corneliu Coposu", a spus el.


La Bobota a venit şi prim-vicepreşedintele PNŢCV, Vlad Moisescu, care a apreciat că "dacă Corneliu Coposu nu ar fi murit acum 18 ani, guvernul de atunci, partidul şi România ar fi arătat astăzi altfel".


Pentru că slujba de parastas, oficiată de un sobor de preoţi greco-catolici şi ortodocşi, a fost urmată de o dezbatere legată de viaţa şi activitatea lui Corneliu Coposu, dezbatere în cadrul căreia s-a făcut trimitere şi la presupusa colaborare a Seniorului cu Securitatea, istoricul Marin Pop, preşedintele Fundaţiei "Corneliu Coposu" - Filiala Sălaj, a ţinut să infirme orice insinuare de acest gen: "Avem peste 20.000 de documente digitalizate din arhivele CNSAS şi putem să băgăm mâna în foc că cei care l-au acuzat de colaborare cu Securitatea au făcut o mare infamie", a spus el.

Citeşte şi EXCLUSIV Stenograma secretă a lui Coposu despre spălarea de creier de la Piteşti: „Pe un popă îl puneau să facă liturghie cu pişat“

Minciunile istoriei: cum a fost "pictat" Corneliu Coposu drept un mare moşier şi un trădător de ţară

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite