Şase animale extrem de simpatice care te pot ucide în doar câteva minute. Cât de înşelătoare pot fi aparenţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacul acestor animale simpatice poate fi letal FOTO colaj google.com
Atacul acestor animale simpatice poate fi letal FOTO colaj google.com

La prima vedere sunt simpatice şi nevinovate. Totuşi, multe dintre cele mai drăguţe creaturi ale naturii sunt mai mult decât un „chip frumos“.

Aparenţele pot fi adeseori înşelătoare, iar unele animale care la prima vedere par adorabile sunt, în realitate, extrem de periculoase, având atacuri letale.

Glutonul

Este un animal cu care sigur nu vreţi să aveţi de-a face. Dotar cu fălci puternice, gheare ascuţite şi piele groasă, glutonul, cunoscut şi sub denumirea de jderul flămânzilă, acest mamifer este renumit pentru curajul de a se lupta cu lupii ori cu alţi prădători pentru mâncare. Deşi nu cântăreşte mai mult de 18 kg, poate doborî prăzi de dimensiune unui elan şi să fure hrană de la urşi şi lupi.

Urşii furnicari

Această creatură uriaşă se hrăneşte numai cu furnici ţi termite. Este un animal periculos nu doar datorită mărimii lui, ci şi a ghearelor puternice şi ascuţite care sunt adevăratele lui arme. Chiar dacă nu este un animal agresiv, nu va ezita să riposeze dacă este ameninţat. Dacă situaţia o cere, poate ucide un om dintr-o singură lovitură.

Omul este, de altfel, principalul duşman al acestor animale, capurându-le pentru a carnea şi blana lor, dar şi pentru a-i folosi în circuri şi parcuri zoologice. Un urs furnicar încolţit se va ridica pe picioarele din spate în timp ce se foloseşte de coada lui mare pentru a-şi păstra echilibrul şi va lovi cu ghearele ce pot atinge 4-6 cm. Este suficient de puternic pentru a se lupta de la egal la egal cu alte animale agresive precum jaguarii ori puma.

Caracatiţa cu inele albastre

Considerată a fi unul dintre cele mai veninoase animale din lume, caracatiţa cu inele albastre trăieşte mai ales în bazinele şi recifele de corali din Pacific şi Oceanul Indian, având cea mai mare densitate de exemplare în apele australiene. Dacă este provocată ori dacă este călcată, va muşca. Otrava ei nu are antidot şi poate ucide un adult în doar câteva minute.

Numele său provine de la inelele albastre care apar doar atunci când caracatiţa se simte ameninţată. Dacă prădătorii ignoră acest avertisment colorat, acest animal marin va elimina veninul care provoacă paralizie şi apoi, moartea. Potrivit specialiştilor, cea mai des întâlnită caracatiţă din această specie - Hapalochlaena maculosa - poate ucide cu veninul său 26 de adulţi.

Cazuarul

Această pasăre arată asemeni unui struţ viu colorat şi poate fi întâlnit rătăcind prin pădurile tropicale din Austalia şi Noua Guinee. Cazuarul este o creatură paşnică, dar dacă este deranjat devine extrem de agresiv şi foarte preocupat să îşi protejeze teritoriul. Capabil să atingă viteze mari când aleargă (50 km/h), cazuarul dispune de nişte gheare puternice - una curbată şi două drepte, asemeni pumnalelor - ca armă principală de luptă. Ghearele lor sunt atât de ascuţite încât unele triburi din Noua Guinee le folosesc în vârful suliţelor cu care merg la vânătoare.

Elanul

În ciuda aspectului său haios, elanul se numără printre cele mai periculoase animale din lume. Nu sunt agresivi cu omul, însă dacă sunt deranjaţi ori ameninţaţi, ripostează extrem de violent, mai ales cânt trebuie să îşi protejeze puii. Este recunoscut faptul că elanii fac mai multe victime omeneşti într-un an decât urşii. Specialiştii susţin că cea mai bună metodă prin care poţi evita atacul acestui mamifer este să eviţi să îi stai în preajmă.

Lorisul

Acest animal cu ochi mari şi aspect aparent inofensic, este unul dintre puţinele mamifere veninoase din lume. Graţie înfăţişării lui simpatice, a devenit ţinta comerţului ilegal, fiind foarte apreciate ca animale de companie. Totuşi, lorisul este o creatură periculoasă din cauza unei toxine pe care o secretă în zona braţelor şi pe care, la nevoie, o poate lua în gură, amestecând-o cu saliva. Aşa se face că muşcătura lui poate provoca moartea.

Mai puteţi citi:

Delicatesa periculoasă din farfurie. Cum arată peştele-balon, creatura mai otrăvitoare decât cianura

Animale la superlativ: care sunt deţinătoarele de recorduri mondiale

Secretele vietăţilor lipsite de vedere. Cum supravieţuiesc, de fapt, în sălbăticie fără să aibă acest important simţ

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite