Sindicaliştii din sănătate vasluieni sunt pentru greva generală de luna viitoare

Sindicaliştii din sănătate vasluieni sunt pentru greva generală de luna viitoare

Un număr de 50 de sindicalişti vor merge la miting la Bucureşti FOTO:adevarul

Angajaţii din sistemul sanitar sunt tot mai hotărâţi şi ameninţă din ce în ce mai tare cu greva generală. Pe 2 noimebrie, în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, va avea loc un amplu miting de protest la care sunt aşteptaţi mii de medici şi aistenţi medicali din ţară.

Halatele albe sunt tot mai nemulţumite de felul în care sunt tratate de mai marii ministerului şi, aşa cum au promis, se pregătesc de grevă generală. La Vaslui, liderii sindicatului „Sanitas“ au strâns peste 1.400 de semnături care să susţină declanaşarea grevei generale, ca ultimă formă de protest. 

Până atunci, pe 2 noiembrie, în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, va avea loc un „Miting al tăcerii“, la care sunt aşteptaţi peste 5.000 de oameni şi la care vor participa şi 50 de lucrători din sistemul sanitar vasluian.

Vor urma două întâlniri, una a Consiliului Naţional al Federaţiei „Sanitas“ şi una a Coaliţiei profesioniştilor din sănătate, în urma cărora se va stabili data declanşării grevei generale.

„Noi sperăm, totuşi, ca şefii ministerului să se ţină de cuvânt cât mai repede, pentru a evita astfel de situaţii”, a declarat Daniela Clătinici, preşedintele Uniunii Judeţene „Sanitas” Vaslui.

Printre revendicările cadrelor medicale se regăsesc următoarele: alocarea pentru sistem a minimum 6% din PIB, adoptarea unei legi a salarizării specifică sistemului de sănătate, organizarea unităţilor medicale cu paturi din sistemul public astfel încât să fie asigurate servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi şi consultarea reală a Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea acestui domeniu. 

Citeşte şi:

Medicii din Vaslui se pregătesc de proteste. Peste 20 de halate albe din judeţ vor picheta Ministerul Sănătăţii

 
citeste totul despre: