O farmacistă din Vaslui şi iubitul acesteia, condamnaţi definitiv pentru trafic cu etnobotanice

O farmacistă din Vaslui şi iubitul acesteia, condamnaţi definitiv pentru trafic cu etnobotanice

Gahe Edward şi Vlad Mădălina s-au stabilit în Anglia după trimiterea în judecată Foto: Facebook

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au dispus miercuri, 3 februarie, condamnarea definitivă a doi tineri din Vaslui sub acuzaţia de trafic cu etnobotanice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mădălina Vlad, fostă farmacistă la un lanţ farmaceutic din Vaslui, a fost trimisă în judecată alături de Edward Gache, încă din decembrie 2012, fiind primii traficanţi de etnobotanice din Vaslui deferiţi justiţiei, după ce zeci de părinţi s-au plâns anchetatorilor cum le-au căzut copiii pradă drogurilor sintetice.

În primă instanţă, Tribunalul Vaslui a dispus condamnarea celor doi tineri la 1 an şi şase luni închisoare în cazul Mădălinei Vlad, respectiv 2 ani şi 6 luni în cazul lui Edward Gache, ambele pedepse fiind suspendate condiţionat. Procurorii au atacat sentinţa cerând pedepse mai aspre pentru cei doi traficanţi.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au admis apelul procurorilor şi au majorat condamnările. Astfel, Edward Gache a fost condamnat definitiv la 3 ani închisoare, iar Mădălina Vlad la 2 ani şi 6 luni. Cei doi nu vor ajunge în spatele gratiilor instanţa dispunând suspendarea pedepselor. Judecătorii le-au impus un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni, perioadă în care inculpaţii sunt obligaţi la o conduită fără cusur, în caz contrar riscând revocarea suspendării condamnărilor.

Edward Gache şi Mădălina Vlad au intrat în vizorul poliţiştilor de la Crimă Organizată, după ce părinţii mai multor elevi din Vaslui au depus plângere la poliţie. În anul 2009, Gache a început să lucreze ca vânzător la unul dintre “magazinele de vise” din Vaslui. După scoaterea în afara legii a etnobotanicelor, tânărul a intrat într-o afacere pe cont propriu, având deja contacte în mediul tinerilor consumatori. 

Fiecare dintre cei doi, potrivit anchetatorilor, avea un rol bine stabilit: tânărul se ocupa de preluarea comenzilor şi aprovizionarea de la furnizori, farmacista primea coletele, porţiona etnobotanicele şi efectua plăţile. Mădălina Vlad a fost suspectată de anchetatori şi de sustragere de medicamente psihotrope de la farmacia la care lucra, pe care le comercializa tinerilor pentru care etnobotanicele nu erau suficient de “puternice”, însă anchetatorii nu au putut proba această faptă.
Cercetat în stare de libertate, Gache a fost suspectat că a continuat să vândă droguri sintetice, inclusiv după trimiterea în judecată. În timpul procesului, cei doi tineri s-au stabilit în Anglia.

citeste totul despre: