Vaslui: Vasile Ursanu: "Profesoara de engleză a avut acea criză din cauza unei eleve"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Ursanu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Vaslui
Vasile Ursanu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Vaslui

Elena Ramona Haciu, profesoara de limba engleză din localitatea vasluiană Băceşti, care a fost internată la Psihiatrie în urma unei crize nervoase în timpul orelor de curs, a făcut acea criză din cauza unei eleve care avea numele de familie Ursu.

În urma anchetei desfăşurate de o comisie a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui s-a stabilit că profesoara a avut, într-adevăr, nişte probleme de comportament.

„Din discuţiile avute cu cei din conducerea şcolii, cu ceilalţi dascăli, dar mai ales cu elevii clasei a VI-a, se pare că domnişoara profesor a avut acel comportament în timp ce făcea prezenţa la ore. Când a ajuns la o fetiţă pe care o chema Ursu, profesoara le-a cerut elevilor să danseze jocul «Ursului», joc tradiţional al sărbătorilor de iarnă. Copiii au anunţat mai departe alţi profesori şi conducerea şcolii şi, abia apoi, în cancelarie, domnişoara profesoară a început să se dea cu capul de catedră şi să arunce cu tot ce prindea în mână fără să ştie ce face", ne-a declarat Vasile Ursanu, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Vaslui.

Află de aici întreaga poveste a profesoarei

Va fi suplinită

 Ancheta a mai scos la iveală că profesoara nu a fost la prima deviere de comportament în acest an şcolar.  Astfel, s-a aflat că profesoara, în vârstă de 29 de ani, a pus elevii clasei a VIII-a din aceeaşi unitate de învăţământ să o bată cu nişte beţe, scenă care s-a consumat în parcul din faţa şcolii.

De fapt, potrivit anchetei, tânăra profesoară ar fi încercat să le arate elevilor cum să se apere în cazul în care sunt atacaţi de infractori. "Din ce am discutat cu elevii, ei nu ar fi lovit-o foarte tare, ci doar în glumă. De fapt, ei mimau un eventual atac al unor hoţi asupra lor", a mai spus Ursanu.

Citeşte şi: Dr. Roxelana Cercel despre profesoara Ramona Haciu: „După figură nu părea nebună“

În funcţie de diagnosticul final al medicilor specialişti, se va lua şi decizia cu privire la posibilitatea profesoarei de a mai preda în învăţământ. Până atunci, ea a fost suplinită de un alt cadru didactic, măsură ce ar putea fi luată şi în cazul în care medicii vor constata că nu mai este aptă de muncă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite