Vaslui: Falşii săraci, daţi de gol în prag de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia aveau mai multe locuinţe, maşini puternice sau conturi bancare. Doar 500 de vasluieni au făcut cerere pentru primirea banilor de la stat.

Situaţia a fost dezvăluită după ce s-au publicat condiţiile de acordare a ajutorului de încălzire în municipiul Vaslui. „În comparaţie cu anul trecut, atunci când colegii de la Direcţia Socială din cadrul Primăriei abia făceau faţă numărului mare de cereri, anul acesta putem spune că e destul de lejer“, ne-a declarat Clitemnestra Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Până în prezent, s-au depus 500 de cereri, dar vasluienii mai au timp să vină cu solicitările până pe 26 noiembrie.
„Eu mă încadrez la noile condiţii. Soţul meu este şomer, am doi copii în întreţinere, iar eu sunt singura salariată din casă. Nu am nimic în plus faţă de apartament şi vreau să fiu sigură că voi primi subvenţia“, a spus Carmen Marinescu, venită ieri să-şi depună cererea de acordare a ajutorului de încălzire.

1.719 de vasluieni cu cel puţin două locuinţe

Potrivit statisticii întocmite de angajaţii Primăriei Vaslui, anul trecut, 7.987 de vasluieni au beneficiat de ajutoare de încălzire, în valoare totală de 1,5 milioane lei. Dintre aceştia, peste jumătate au picat la baremul introdus de lege.

„În evidenţele noastre avem 1.719 persoane care au locuinţe în afara celei de domiciliu. Acestora li se adaugă alţi 2.651 de vasluieni care deţin autoturisme cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 de centimetri cubi. Asta înseamnă că procentul celor care nu vor mai primi subvenţii este mai mare de 50% faţă de anul trecut“, a mai precizat Clitemnestra Tofan.

100.000 de săraci în judeţ

La nivel de judeţ, 20% dintre cei care au primit anul trecut bani de la stat pentru căldură vor fi scoşi de pe listele de subvenţii. Asta înseamnă că din cele 100.000 de familii din judeţ, 20.000 au mai multe case, maşini puternice, animale în curte sau bani la bancă.

 „E clar că noile condiţii vor afecta o bună parte din populaţie. Dar să nu uităm că, între timp numărul şomerilor a crescut, iar salariile s-au micşorat, ceea ce vine în compensare. Deocamdată nu am primit toate datele de la primării, însă preconizăm că aproximativ 20% din cei care au primit anul trecut ajutoare de încălzire, anul acesta nu vor mai primi“,  ne-a declarat Harlambie Voicu, directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite