Reţetă delicioasă din bucătăria maghiară: file de şalău după metoda Bakony

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătăria ungurească este renumită pentru picanta pulbere de paprika (ardei iute). Vă propunem o reţetă simplă, din care nu lipseşte aceste condiment, marcă principală a bucătăriei maghiare.

Ingrediente:
2 fileuri şalău a câte 600 g fiecare
250 g ciuperci
100 g unt
100 g ceapă
30 g făină
250 g smântână
Sare
10 g paprica
Pătrunjel.

Şalăul se curăţă, se spală, se sărează şi se pune într-o tavă. Ceapa tocată mărunt se căleşte în unt, se adaugă ciupercile tăiate felii şi se lasă la înăbuşit.

„Se presară paprica şi se sting cu apă caldă. Se adaugă smântâna amestecată cu făină. Se potriveşte gustul de sare şi se lasă pe foc să se îngroaşe sosul”, spune Dorin Manea, bucătar-şef la un restaurant din Drobeta Turnu Severin. Se toarnă apoi peste peştele din tavă şi se dă la cuptor. Înainte de a servi, se presară cu pătrunjel tocat sau cu ardei gras tăiat mărunt.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite