Pensiunile din Clisura Dunării se pregătesc pentru vacanţa de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai puţin de două săptămâni au rămas până la sărbătorile pascale, astfel că pregătirile în pensiunile din Clisura Dunării sunt pe ultima sută de metri. Se face curăţenie generală şi se pune la punct meniul, din care nu vor lipsi bucatele tradiţionale, dar şi peştele foarte solicitat de toţi turiştii care ajung în zonă. Turiştii vor putea participa la slujba de Înviere la Mânăstirea Mraconia din Cazanele Dunării.

Dacă doriţi să vă relaxaţi câteva zile în Clisura Dunării, o zonă de mare atracţie turistică din România, costurile pentru cazare la o pensiune ajung undeva la 650-700 de lei de persoană. Cu aceşti bani veţi avea parte de condiţii excelente de cazare, iar, pe lângă mesele obişnuite, proprietarii de pensiuni organizează şi o masă festivă de Paşte, cu băuturi tradiţionale.

„Pentru Paşte, avem un pachet cu două nopţi şi mic dejun inclus şi masa de Paşti la 700 de lei de persoană şi trei nopţi cu mic dejun inclus şi masa festivă de Paşti la 920 de lei. Pe lângă servirea meselor tradiţionalele, turiştii pot face plimbări cu căruţa sau cu barca pe Dunăre”, precizează proprietarul unei pensiuni din Eşelniţa. Peisajul este dominat de culmile domoale de peste Dunăre, farmecul ieşirii fluviului din Cazanele Mici, iar mai departe, spre apus semeţia vârfurilor Ciucarul Mare (318m) şi Ciucarul Mic (313m).

Imagine indisponibilă

Pentru ca turiştii să simtă atmosfera de sărbătoare, cei mai mulţi proprietari de pensiuni au stabilit în meniul mesei festive drob de miel, pască, cozonaci, ouă roşii. De asemenea, meniul va cuprinde obligatoriu peştele şi preparatele din peşte, foarte apreciate de turişti.

„Pregătim pentru clienţii noştri, cele mai gustoase mâcăruri tradiţionale, mielul va fi nelipsit de pe masa de Paşte. De obicei, în perioada sărbătorilor ne calcă pragul turişti care au mai fost pe la noi şi care se reîntorc deoarece s-au îndrăgostit iremediabil de aceste locuri. Sperăm să avem o vreme frumoasă”, spune proprietarul unei alte pensiuni din zonă.

Rezervările s-au făcut cu câteva luni în urmă, astfel că cine s-a trezit prea târziu cu greu mai găseşte un loc. Numărul turiştilor care vin în Clisura Dunării este tot mai mare de la an la an, fapt ce evident îi mulţumeşte pe proprietarii de pensiuni din zonă.

„Se anunţă un an bun pe Clisură, este şi normal având în vedere frumuseţile locurilor. Este o zonă unică în România,  fiindcă avem şi apă şi munte”, spune proprietarul unei pensiuni din Clisura Dunării, unde pregătirile pentru Paşte sunt în toi.

Ce poţi face aici

În Clisura Dunării, zonă unde fluviul se întâlneşte cu muntele în cel mai spectaculos mod cu putinţă, se pot organiza activităţi turistice dintre cele mai diverse. În primul rând, este vorba de acele croaziere pe Dunăre la peşterile din zonă şi bineînţeles turismul montan (pe traseele turistice din arealul Parcului Natural Porţile de Fier).

Imagine indisponibilă

Cu succes se pot organiza şi sporturi nautice pe Dunăre (canotaj, caiac-canoe, ski-jet), ciclism de tură şi mountain-bike. De asemenea, turiştii pot pleca în excursii în staţiunea Băile Herculane ori să treacă la vecinii sârbi prin Vama de la Porţile de Fier. Printre atracţiile turistice se numără Bustul lui Decebal sculptat în muntele de la Mraconia, Tabula Traiana, peşterile Ponicova şi Veterani, Mănăstirea Sfânta Ana din Orşova, rămăşiţele cetăţii Tri Kule de la intrarea în comuna Şviniţa.


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite