Cei mai buni elevi ai Severinului – Daniel Boboiceanu, primarul tinerilor de la mate-info şi Adriana Nistor, olimpic de carieră la matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adriana Nistor a absolvit anul trecut Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu Severin, cu media generală 10 şi a fost admisă la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti cu media 9.98 (9,90 din examenul de bacalaureat şi 10 din examenul de admitere susţinut la universitate).

În cursul acestui an universitar a obţinut medalia de argint la SEEMOUS (The South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students with International Participation)-un fel de balcaniadă a studenţilor- care s-a desfăşurat în Atena, şi s-a calificat din partea Universităţii Bucureşti la IMC (The International Mathematics Competition for University Students)-olimpiada internaţională a studenţilor. De asemenea, a obţinut una din cele 5 burse Cosmote acordate absolvenţilor de liceu din 2012.

În spatele acestor rezultate, stă evident multă muncă, seriozitate şi o mare pasiune pentru matematică.  „Liceul m-a ajutat, în afară de cunoştinţele pe care le-am dobândit în cei 4 ani, şi prin faptul că mi-a format o gândire matematică, pozitivă şi m-a învăţat că orice lucru va fi obţinut acum sau mai târziu, în funcţie de cât efort depui în acest sens”, spune Adriana Nistor.  În liceu a participat la majoritatea concursurilor de matematică la care a putut ajunge. „Am participat la Olimpiada Naţională de Matematică în fiecare an. Am reuşit să obţin locul I la Olimpiada Judeţeană în fiecare an, iar la naţională am strâns 4 medalii, dintre care 2 de argint (2010, 2011) şi două de bronz (2008,2012). În clasa a X-a, a XI-a şi a XII-a am participat la barajele pentru selecţia lotului naţional de matematică, iar în 2011 am făcut parte din Lotul Naţional Lărgit de Matematică pentru OBM şi OIM”, povesteşte fosta absolventă a prestigiosului liceu severinean.

Anii de liceu îi trezesc amintiri frumoase şi întotdeauna vii:  “Îmi vin în minte chipurile celor ce mi-au stat în faţă şi mi-au îndrumat paşii pe cărări pe care poate n-aş fi umblat niciodată fără intervenţia blândă a acestor oameni extraordinari. Perioada liceului mi-a oferit lecţii foarte importante, m-au ajutat, în primul rând, să invăţ să mă ridic şi să am răbdare. Niciodată rezultatele nu apar a doua zi după ce te-ai hotărât că vrei să munceşti pentru ceva”. Adriana Nistor mărturiseşte că profesorul de matematică din liceu i-a influenţat drumul în viaţă: „Un profesor deosebit care mi-a influenţat drumul în viaţă este doamna profesoară de matematică Mariana Draga-Tătucu. Practic, tot ce s-a intâmplat cu mine după Olimpiada Naţională de Matematică din 2007 (pe vremea când eram în clasa   a VII-a) i se datorează într-o măsură importantă doamnei profesoare Mariana Draga-Tătucu. Are un talent special de a vedea în elevi mai mult ceea ce pot deveni decât ceea ce sunt. Are un dar deosebit de a crede în oamenii din jurul dumneaei şi de a vedea viaţa într-o manieră optimistă, pozitivă”.

Daniel Boboiceanu, primarul tinerilor de la mate-info

Daniel Boboiceanu este unul din elevii excepţionali ai Colegiului Naţional Traian din Drobeta Turnu Severin. Este elev în clasa a XII-a, la clasa de mate-info intensiv.

Pasionat de matematică, Daniel a ales în clasa a VIII-a să urmeze cursurile Liceului Traian, în ciuda opoziţiei părinţilor săi. Nu regretă o clipă alegerea făcută.

„Aici se făuresc oameni de valoare, oameni maturi din punct de vedere psihic ceea ce este un lucru greu de găsit în zilele noastre, oameni cu simţ civic care ştiu ce înseamnă să fie cetăţeni activi ai societăţii printre care mai este presărat şi câte un geniu!”

spune elevul severinean despre liceul său.

Şi într-adevăr aici a învăţat ce înseamnă să fie un cetăţean activ dacă ne gândim că rând pe rând a ocupat o serie de funcţii importante în organismele de conducere ale elevilor. „Eu, un elev de la Colegiul Naţional Traian, care a ajuns în acel liceu dintr-o încăpăţânare fără logică, dar cu aspiraţii absurde la acea vreme. Am momente în care mă întreb dacă mă duceam la alt liceu ce s-ar fi întâmplat, aş fi reuşit să ajung atât d edeparte încât nici nu mă aşteptam. N-am visat că voi ajunge să fiu şi coordonator de tineret în cadrul ONG-ului nostru, nici coordonator al Centrului de Tineret Drobeta, nici Primar al Tinerilor şi nici preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor Colegiului Naţional Traian, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Oltenia, iar apoi vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor din România”, povesteşte Daniel.

Din postura funcţiilor pe care le-a ocupat a avut ocazia să stea la aceeaşi masă cu trei miniştrii ai Educaţiei: Daniel Funeriu, Liviu Marian Pop şi Ecaterina Andronescu („şi aceştia chiar au luat în serios ce aveam de spus, atât eu cât şi colegii mei”).

Deşi de-a lungul anilor a fost implicat într-o serie de proiecte, Daniel Boboiceanu nu a neglijat pasiunea pentru matematică. A participat la o serie de concursuri şi olimpide şcolare, unde a obţinut rezultate remarcabile. „Am participat la olimpiadele de fizică, de biologie şi de matematică, mereu obţinând menţiuni la olimpiadele şcolare. În domeniul matematicii am participat la multe competiţii, la unele nu am câştigat nimic, la altele am luat menţiuni sau chiar premii, cel mai important rezultat al meu fiind menţiunea de onoare la concursul internaţional de matematică Purple Comet. Iar un lucru care simţeam că mă deosebeşte de ceilalţi, eu puteam să spun că am făcut şi cinci ani de arte plastice în particular (5 ani de grafică în paralel cu 3 ani de pictură şi 2 ani de desen tehnic”, spune traianistul. 

Citiţi şi:

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Ierarhia pentru admiterea la liceu. Şase elevi din Mehedinţi au media 10

ADMITERE LICEU 2013 Poveştile celor mai buni profesori din judeţul Mehedinţi. George Calonfirescu – profesorul care predă istoria cu sufletul
 

Topul celor mai bune licee din judeţul Mehedinţi

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite