Au început lucrările pe Dealul Colibaşi. Drumarii spun că în două săptămâni se va circula în condiţii de siguranţă
0Drumarii şi-au adus utilajele şi câteva zile lucrează la reparaţia porţiunii de drum de pe Dealul Colibaşi, care ridică mari probleme conducătorilor auto din cauza denivelărilor extrem de periculoase.
După ce firma care câştigase licitaţia pentru reabilitarea DN 67 a intrat în insolvenţă şi a cerut rezilierea contractului, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a putut interveni aici. De la începutul săptămânii, drumarii s-au apucat de lucru şi promit că în două săptămâni lucrările în acest punct vor fi finalizate.
„În sfârşit am putut să intrăm în zona aceasta pe DN 67, la kilometrul 13 până la 18, o zonă cu probleme mari care trenează de foarte mulţi ani. Nu am putut interveni până acum pe această porţiune de drum deoarece se afla sub contract cu o firmă care trebuia să reabiliteze drumul. Sectorul de drum era predat firmei respective, iar noi nu aveam cum interveni aici în perioada în care se afla sub contract. Ca urmare a faptului că această firmă a intrat în insolvenţă şi contractul a fost reziliat unilateral de dumnealor, am putut să intervenim. Vreau să asigur pe toţi participanţii la trafic că în două săptămâni vom fi în măsură să circulăm în condiţii de siguranţă şi în condiţii optime de Dealul Colibaşi”, a precizat inginerul Cornel Folescu, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin.
Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a ţinut să se asigure că lucrările se desfăşoară după graficul stabilit săptămâna trecută cu directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova şi a verificat la faţa locului modul cum se derulează lucrările.
„S-a dat ordinul de începere a lucrărilor, să sperăm că cel puţin pentru această iarnă avem cât de cât rezolvată această porţiune. În funcţie şi de memorandumul care ne va fi transmis de către Direcţia Regională Craiova să intervenim pentru a trece la o reparaţie capitală pentru că din nefericire au fost mai multe probleme legate de firmele care au câştigat licitaţiile, apoi intrarea lor în insolvenţă. După ce această porţiune de câţiva zeci de metri va fi cât de cât reabilitată să reparăm porţiunea de 3-4 kilometri, astfel încât să facem o trecere lină, în condiţii corespunzătoare”, a declarat prefectul Nicolae Drăghiea.
De asemenea, prefectul solicită o implicare mai mare a factorilor responsabili privind traficul rutier în judeţ:
„Fac apel la instituţiile de control auto să aducă la stare normală circulaţia pe drumurile publice, adică să nu se mai permită trecerea vehiculelor peste limita de tonaj pentru că oână la urmă aici asta s-a întâmplat. Nu s-au luat măsurile corespunzătoare la timpul respectiv, pământul a lucrat şi ne aflăm în situaţia asta deosebită”.
Citeşte şi:
Coşmarul de pe Dealul Colibaşi ia sfârşit. Drumarii intervin cu lucrări de reparaţii