Turnu Severin: Accidentul feroviar de lângă Craiova, provoacă haos printre călătorii severineni
0Deși niciun alt tren cu excepția acceleratului 1692, nu a fost anulat, oamenii care au drum pe ruta Severin-Craiova-București sunt bulversați. Călătorii nu știu dacă să mai cumpere sau nu bilete. Studenții care călătoreau des cu acest tren sunt șocați de cele întâmplate.
În Severin, acceleratul 1692 este cunoscut drept un tren folosit cu precădere de studenți. Foarte mulți tineri aleg să călătorească spre Craiova sau București cu acest accelerat, datorită costurilor ceva mai reduse față de trenurile rapid sau Intercity. Vestea că trenul atât de familiar a deraiat de pe șine i-a zguduit pe studenții severineni, care chiar în această perioadă se pregătesc să se întoarcă în orașele unde studiază.
„E incredibil, merg cu acest tren de când am intrat la facultate, de 3 ani în continuu și acum aflu că a deraiat. Mă gândesc că aș fi putut să fiu eu în tren și mi-e groază de ce s-ar fi întâmplat. Sunt șocat, mă simt de parcă aș fi fost și eu printre pasageri. Cred că oamenii care chiar au fost acolo trec prin clipe de coșmar”, ne spune Gabriel Rolea, student la Științe Politice în București. De altfel, mai mulți tineri aflați în gara din Severin pentru a pleca spre facultățile unde studiază și-au mărturisit sentimentele de panică.
„Știu că trenul trece, în drum spre București, peste râul Olt și întotdeauna mă gândeam cu groază ce s-ar întâmpla dacă ar deraia exact în momentul ăla. Întotdeauna mi-a fost frică în zona aia și acum când știu că a deraiat, chiar dacă în altă parte, nu cred că o să mă mai urc vreodată în el”, mărturisește și Ilona Teșeu, o altă studentă în București.
Acceleratul 1692 a fost anulat
În urma dezastrului din urmă cu două nopți, acceleratul 1692 a fost scos temporar din mersul trenurilor. Celelalte garnituri circulă touși spre București, dar pe rute ocolitoare și cu întârzieri destul de mari, care pot ajunge și la 60 de minute. Aceste informații nu sunt însă cunoscute și de călătorii severineni, care deși cer informații la ghișeele gării, par bulversați de modificările bruște apărute în program.
„Eu am bilet către București, dar mi s-a spus că voi ajunge cu întârziere și nimeni nu îmi poate spune cât va întârzia trenul. Eu am nevoie să ajung la o anumită oră și nu știu ce să fac, dacă știam plecam cu autocarul”, ne spune Mirel Tămâioru, unul din călătorii care așteptau pe peron. De altfel, personalul de la ghișeele informative ale gării a fost asaltat cu întrebări legate de mersul trenurilor.
„De azi-dimineață toată lumea întrebă dacă merge sau nu acceleratul, dacă s-au anulat trenurile către București și tot felul de lucruri legate de acel accident. Ei trebuie să știe că acceleratul a fost anulat temporar, dar restul trenurilor circulă spre București pe rute ocolitoare și ajung la destinație, chiar dacă au ceva întârzieri”, explică Violeta Ruscanu, responsabilă cu ghișeul de informații al gării.