Tulcea: Elena Bradu este pasionată de desen şi dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena este îndrăgostită de muzică, dans şi desen dar, în ciuda talentului remarcat de profesori doreşte să devină contabilă, o meserie tradiţională în familie.

Elena a început să deseneze din vremea grădiniţei, perioadă în care şi-a descoperit şi pasiunea pentru muzică şi dans. La îndemnul părinţilor şi al educatoarei sale, în timpul grădiniţei şi-a cultivat pasiunea pentru desen, lucrările sale fiind foarte apreciate în expoziţiile organizate la nivel de preşcolari.
Premii la nivel judeţean
„Desenam destul de bine, astfel că părinţii mei m-au îndemnat să merg la Palatul Copiilor. M-am dus la cercul de specialitate mai mult din curiozitate, dar am descoperit pe parcurs că am făcut o alegere bună. Am învăţat aici mai multe tehnici de lucru, dar cel mai mult îmi place desenul în creion“, spune Elena.

Deşi nu are mult de când activează în cadrul Cercului de pictură-desen, Elena a reuşit să obţină premiul al doilea la Expoziţia judeţeană de artă „Învierea Domnului“ dedicată sărbătorilor pascale, în primăvara anului trecut, când a realizat o icoană pe sticlă cu Sfântul Nicolae. În acelaşi an s-a făcut remarcată şi la  Expoziţia concurs de artă modernă şi tradiţională „Idee şi obiect“, unde a obţinut premiul III pentru un desen în creion reprezentând vapoare pe Dunăre.
Vals şi horă

Elena şi-a cultivat şi cealaltă pasiune, dansul aducând-o în mai multe rânduri pe scenele judeţene de concurs. Încă din clasa I a intrat la cercul de dans de la Palatul Copiilor, sub îndrumarea profesorului Laura Petroschi. În urma participărilor sale la concursuri în cadrul trupei Minisong a reuşit să obţină premiul I la Festivalul judeţean de dans modern „Nuferii Deltei“, la secţiunea vals.

De asemenea, în octombrie 2010 a participat la un alt concurs interjudeţean „În lumea muzicii şi dansului“ organizat la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară şi a obţinut primul loc pentru realizarea unui pseudoinstrument popular. „Am folosit sârmă, hârtie creponată, diverse materiale pe sârmă şi a ieşit un fel de instrument. Făcea zgomot“, se amuză Elena. Tot atunci a obţinut şi premiul I pentru executarea dansului horă la stânga de care este mult mai mândră.

Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite