Amalia Tira face podoabe pentru doamne
0Tânăra de 22 de ani este specialistă hand-made. Ea face mărgele, cercei şi inele. Materia primă este sârma argintată sau cristalele swarowski. Amalia a avut primul job la 12 ani, lucrând la fabrica de jucării Kinder.
PROFIL
Născută: 05.03.1988, Oradea
Studii: Masterand Management Antreprenorial
Ocupaţie: Programator producţie
Familie: Căsătorită
Amalia a crescut până la 13 ani într-o comună bihoreană, când s-a mutat la o mătuşă din Ineu. Acum locuieşte în Timişoara, unde a venit odată cu admiterea la Facultatea de Marketing de la Ştiinţe Economice. Odată cu terminarea facultăţii s-a angajat ca programator producţie la o fabrică de mobilier, iar în paralel face masteratul. „Concret, postul constă în preluarea comenzilor de la distribuitorii noştri şi programarea acestora în producţie, stabilirea termenelor de livrare”, a explicat Amalia. Tânăra nu se dă înapoi de la lucru, având primul job la 12 ani, în fabrica de jucării Kinder. „Am lucrat două luni în vacanţa de vară. Jobul consta în a pune jucăriile în ouă”, a mai spus Amalia.
Tânăra şi-a descoperit pasiunea pentru lucrul manual în clasa a şasea, când îşi acoperea elasticele de păr cu material textil. În timpul liceului a învăţat să tricoteze, iar timp de doi ani a făcut haine pentru ea şi pentru prieteni. „Într-o zi de vară, când mă pregăteam de licenţă, în loc să stau cu nasul în cărţi mă „dădeam” pe Youtube. Am dat peste un filmuleţ care explica modelarea lutului polimeric. Din secunda aceea a început călătoria mea în lumea bijuteriilor lucrate manual”, a mai spus tânăra. Astfel că după licenţă, şi-a cumpărat materiale şi a început lucrul. „Momentan confecţionez cercei, inele, coliere, brăţări şi accesorii de păr din sârmă argintată şi pietre semipreţioase, mărgele de sticlă sau cristale swarowki”, a povestit Amalia, care a primit inclusiv comenzi pentru buchete de mireasă sau pahare de miri îmbrăcate în cristale. Amalia estimează ca în maximum doi ani să deschidă un atelier profesionist în care să lucreze atât ea, cât şi alţi tineri talentaţi.
Întrebări şi răspunsuri
Care este profilul clienţilor tăi?
Clienţii mei sunt doamne şi domnişoare cu vârste între 18 şi 50 de ani, persoane elegante care ştiu să aprecieze piesele „mici şi cochete”.
Cât de scumpe sunt produsele pe care le creezi tu?
Scump este un termen cât se poate de subiectiv. Ceea ce mie mi se pare scump, s-ar putea ca altei persoane să i se pară ieftin. Preţurile mele sunt de la cinci lei în sus, în funcţie de complexitatea modelului, costul materialelor şi timpul de execuţie.
Ce-i place
„Îmi place să ascult muzică pop-rock. Îmi plac serialele SF, serialele poliţiste. Cel mai mult mă uit acasă, dar îmi place să merg şi la cinema”, a spus tânăra.
Ce nu-i place
„Nu-mi plac păianjenii. Când eram mică aveam o fobie faţă de ei. Nu-mi place fumul de ţigară şi nici oamenii care consideră că un nefumător poate să meargă într-un local de nefumători. Nu-mi plac nici ardeii şi de aici pot să fac o listă lungă cu ce legume nu-mi plac”, a spus Amalia.