Percheziţii în Timişoara: 18 persoane sunt bănuite că ar fi făcut evaziune fiscală cu ajutorul produselor energetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT efectuează în acest moment cinci percheziţii în mai multe localităţi din Timişoara. Aceştia au anunţat că în jur de 20 de persoane sunt suspectate că ar face evaziune fiscală cu ajutorul produselor energetice.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, au declanşat operaţiunea de anihilare a unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală. În total sunt efectuate 14 percheziţii dintre care cinci în locaţii din Timişoara şi nouă în locaţii din Sibiu. Până în acest moment, au fost emise 18 mandate de aducere pe numele persoanelor suspectate că ar fi implicate în activitatea infracţională. 

„Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 – 2014 reprezentanţii legali ai 11 societăţi comerciale au constituit un grup infracţional organizat în scopul de a genera facturi purtătoare de TVA deductibilă pentru produse energetice şi, implicit, cheltuieli care să diminueze masa impozabilă, sustrăgându-se astfel de la plata în întregime a obligaţiilor fiscale datorate, precum şi documente necesare creării unei provenienţe aparent licite a mărfurilor/serviciilor introduse în circuitul comercial de către societăţile în cauză“, după cum se arată pe site-ul DIICOT.

De asemenea, reprezentanţii DIICOT susţin că cele aproximativ 20 de persoane care formează grupul organizat ar fi falsificat documente 

de însoţire/recepţie a produselor energetice şi ar fi făcut declaraţii false cu privire la responsabilitatea juridică pentru marfa livrată referitor la faptul că produsele energetice livrate au acciza plătită şi provin pe circuitul economic dintr-un depozit fiscal autorizat. 

34 de milioane de lei

„Sumele de bani rezultate din activitatea ilicită  au fost transferate la mai multe societăţi comerciale naţionale şi internaţionale inactive, în scopul disimulării adevăratei provenienţe“, se precizează pe site-ul DIICOT. Totodată, se arată că cei din grupul organizat au adus statului un prejudiciu de aproximativ 34 de milioane de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite