Mai puţin de jumătate din elevii din Timiş au trecut BAC-ul simulat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultate slabe in Timis la simularea bacalaureatului. Foto: Adevarul
Rezultate slabe in Timis la simularea bacalaureatului. Foto: Adevarul

Nici măcar jumătate dintre elevii timişeni care au luat parte la examenul de simulare a bacalaureatului nu au fost capabili să atingă media de promovare în cadrul acestui eveniment. La nivel naţional Timişul s-a clasat în funcţie de medii pe locul 29.

Matematica s-a dovedit a fi o materie destul de dificilă pentru elevii din Timiş. Doar 27,1 procente dintre cei care au susţinut examen la această probă au luat peste nota 5. La Românî situaţia a fost mult mai bună, aici s-a ajuns la 64,3% promovabilitate, în timp ce la Limba Maternă media 5 a fost depăşită de 69,1% dintre cei participanţi.

În total aproape 5.000 de elevi au luat parte la simularea BAC-ului în Timiş.

Scopul simulării a fost aducerea în atenţia elevilor şi a profesorilor lor a situaţiei reale privind pregătirea înainte de evaluarea naţională din vară. La Limba română, prezenţa a fost de 95,4%, iar 119.963 (66,95%) de elevi au obţinut note peste 5, în timp ce la Matematică, prezenţa a fost de 95,2%, iar 54.465 (30,4%) au obţinut note peste 5. La limba maternă, prezenţa a fost de 94,5%, iar 7.912 (76%) au obţinut note peste 5. Din datele prezentate rezultă că peste jumătate dintre cei prezenţi la simulări au obţinut note peste 5 la disciplina Limba română, fapt care nu s-a înregistrat şi la disciplina Matematică, unde procentul de 30,4% indică un nivel scăzut de pregătire a elevilor, în condiţiile în care subiectele au fost concepute pentru un nivel mediu, tipic oricărei evaluare de masă. Pe judeţe, cele mai mari procente de note peste 5 s-au înregistrat în municipiul Bucureşti 64,21%, judeţul Brăila - 60,42% şi judeţul Cluj 59,18%.

Nu putem să nu remarcăm faptul că până şi Ministerul Educaţiei nu a fost capabil să treacă de nota de promovare, dacă ne gândim că în tabelele oficiale unde au fost publicate notele peste tot era trecut judeţul.... Timişoara.

Ca urmare a situaţiei înregistrate, conducerea MEN a decis adoptarea mai multor măsuri de remediere a situaţiei, care urmează să fie aplicate, pe verticală, la nivelul fiecărui judeţ. Inspectoratele şcolare vor prezenta situaţia reală tuturor directorilor de şcoli şi vor aduce la cunoştinţa acestora măsurile dispuse de MEN şi, după caz, a celor adoptate la nivel local. De asemenea, inspectoratele vor monitoriza implementarea acestora. La nivelul şcolii va fi analizată situaţia şi se vor lua măsurile impuse de MEN, dar şi alte măsuri suplimentare pentru pregătirea elevilor, acolo unde şcoala consideră necesar. Părinţii vor fi informaţi asupra situaţiei elevilor, în cadrul şedinţelor cu părinţii. Tot atunci li se vor prezenta soluţiile pe care şcoala le are în vedere pentru fiecare elev în parte. Lucrările fiecărui elev vor fi analizate la nivelul clasei, pentru a se identifica punctele slabe

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite