Sindicaliştii de la Energomur au făcut plângere la Poliţia Economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Energomur vor salariile restante
Angajaţii Energomur vor salariile restante

Sindicatul Energosin, din societatea de termoficare, a sesizat Poliţia Economică despre faptul că din unitate se transferă utilaje, în condiţiile în care au fost depuse actele pentru intrarea în insolvenţă a companiei

„În 30 decembrie (n.r. - 2010), conducerea Energmur, mai exact doamna Bauer Andrea, a depus datele pentru intrarea în insolvenţă. Acum, unul dintre colegi a depus, în numele sindicatului, o sesizare la Poliţia Economică din Târgu Mureş, pentru că se transferă utilaje", a spus Ioan Costea, unul dintre liderii de sindicat.

El a precizat că directorul demisionar Bauer Andrea a intrat în concediu imediat după expirarea termenului în care a asigurat interimatul la conducerea Energomur, în 30 decembrie, dar nu a desemnat pe nimeni să preia conducerea interimară până la desemnarea unui lichidator sau judecător sindic. „Domnul Tiberiu Papp e simplu director comercial, orice act oficial nu are cine-l aproba, chiar şi un act de demisie. Salariile ni le-am primit pe noiembrie integral, dar pe decembrie deloc", a spus Ioan Costea.

În 29 decembrie 2010, aproximativ o sută de angajaţi ai societăţii de termoficare au protestat pe holurile societăţii şi în curte, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna noiembrie şi deloc pe luna decembrie, iar alte contribuţii nu au fost virate, din cauza stării financiare precare a unităţii. Aceştia au întrebat-o pe Bauer ce se întâmplă cu ieşirile de utilaje din societate, pe care le considerau suspecte. Atunci, răspunsul ei a fost că sunt transferuri către firma RFV, către care a fost concesionată o parte din sistemul de termoficare.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite