Târgu-Mureş: Pokerul online, sursă sigură de venit pe timp de criză
0Atunci când multe firme falimentează, iar oamenii sunt disponibilizaţi cu miile, doi tineri mureşeni încearcă să câştige un ban în plus jucând poker online. Numărul orelor petrecute în faţa calculatorului este semnificativ, dar satisfacţiile pot fi pe măsură.
Pokerul ca meserie
Câţiva mureşeni au găsit soluţia ideală de a scăpa de efectele negative ale crizei economice: jucând poker online.
Datorită faptului că la noi jocul de poker este ilegal şi nu se poate juca la cazinou, jucătorii mureşeni sunt aproape necunoscuţi.
„Lucrez cu jumătate de normă la o firmă din Târgu-Mureş, iar banii pe care-i câştig nu prea ajung ca să plătesc consumul, pentru mâncare sau pentru distracţie. Am început să joc poker în urmă cu doi ani. Încet-încet acest joc mi-a acaparat mare parte din timp şi m-am gândit că dacă tot stau zeci de ore jucând poker, să câştig şi nişte bani în plus", povesteşte Toth Lehel, student în Târgu-Mureş.
Lehel spune că de la începutul crizei economice, parcă tot mai mulţi s-au aşezat la mesele de poker online.
„Joc stilul cunoscut sub numele de Texas Holdem, ceea ce implică multă strategie şi, desigur, un strop de noroc. Pentru cei mai buni, însă, norocul nu are ce căuta în joc. Ori ştii, ori pierzi. Este atât de simplu", explică Lehel.
Se îngrijorează numai atunci când unii joacă de parcă n-ar avea nimic de pierdut. Totuşi jocul este cât se poate de serios şi implică bani frumoşi. „Mă enervează aceia, care intră la masă şi bagă toţi banii în joc, practic, la fiecare mână jucată, până pierd. Dacă intri în joc cu ei, poţi pierde sute de euro. Sigur, dacă îi prinzi cu garda jos poţi să câştigi chiar şi mii de euro în câteva ore", povesteşte Lehel.
Reţeta perfectă a jocului de poker: matematica şi psihologia
Pentru a fi un bun jucător de poker online nu este suficient să exersezi zeci de ore. Mészáros Zsolt joacă poker de cinci ani şi poate fi considerat un profesionist al Texas Holdem-ului. „Joc aproape zilnic, uneori şi 18 ore la rând.
Calculez şansele adversarilor după formule matematice şi urmăresc mişcările pe care aceştia le fac. Există similitudini între jucători. Dacă eşti bun psiholog, practic poţi să ghiceşti cărţile pe care aceştia le joacă. Joc simultan la 12 mese cu sute de adversari, iar banii pe care-i fac acoperă multe din cheltuielile zilnice. Am câştigat în 4-5 ore şi 1.000 de euro.
Atunci când reuşeşti să faci acest lucru în repetate rânduri, atunci deja jocul cauzează dependenţă. Nu glumesc. Alteori, însă, am pierdut la mustaţă toţi banii pe care i-am câştigat într-o săptămână. Atunci îţi vine să plângi. Totuşi pentru mine pokerul online a devenit o meserie", povesteşte Zsolt.
Jocul de poker este, încă, ilegal în România. Totuşi, primii paşi spre legalizarea jocului s-au făcut deja. Federaţia Naţională de Poker a obţinut a parte semnificativă din semnăturile necesare pentru ca jocul de poker să fie considerat sport al minţii, precum jocul de şah şi go.
Industria poker-ului online generează, anual, sute de milioane de euro, iar numărul utilizatorilor, mai ales în perioadă de criză economică, se află într-o creştere continuă.
Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: