Magistrat, ameninţat în stil mafiot de un fost director de la UM Sadu: „Am să-l lichidez pe jigodia asta de procuror“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
telefon

Trei foşti directori ai Uzinei Mecanice (UM) Sadu, Lori Gheorghe Boian, Bogdan Gabriel Lucian şi Nicolae Dijmărescu, au fost trimişi în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru delapidare.

Bogdan Gabriel Lucian, fost director al UM Sadu trimis în judecată pentru delapidare de Curtea de Apel Craiova, alături de alţi foşti doi directori ai unităţii, a fost interceptat în timp ce discuta despre modul mafiot în care vroia să se răzbune pe procurorul care-l trimisese în instanţă. „În ceea ce-l priveşte pe inculpatul BGL, reprezentativă pentru mentalitatea şi comportamentul acestuia este convorbirea purtată telefonic în data de 02.09.2013, la ore 21:11:45 cu ........... în timpul căreia afirmă „Nu-i nimic că mai am şi io oţâră, probabil, că o să mă duc la puşcărie, dar când am să ies, am să-l lichidez pe jigodia asta de, de procuror, şi pe ... măi morţii mă-sii, că n-am ce pierde!”, se arată în rechizitoriu.

Cei trei foşti directori sunt acuzaţi că ar fi fost folosit ilegal în procesul de producţie „rezerva de mobilizare”, care constă în materia primă necesară producerii unei cantităţi mari de muniţie.

Aproape 500 de tone de materiale speciale din rezerva naţională, folosite ilegal

Potrivit procurorilor, aproape 500 de tone de materiale speciale din rezerva naţională au fost folosite ilegal. Lori Gheorghe Boian, fost director adjunct al Romarm, este acuzat că, în calitate de director general al UM Sadu, în perioada 16 decembrie 2005 – 16 iunie 2012, acţionând, cu intenţie, atât direct, cât şi indirect, prin intermediul altor persoane, l-a determinat prin constrângere, prin ameninţarea cu pierderea locului de muncă, pe gestionarul magaziei RM 69, să sustragă cantitatea de 497.189 kg materiale speciale, proprietatea Ministerului Economiei, producând un prejudiciu în cuantum de peste 1,5 milioane lei, reprezentând contravaloarea materialelor însuşite fără drept şi folosite în procesul de producţie. „În conformitate cu dispoziţiile Legii 472/12.11.2003, privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, republicată la data  de 12.11.209, rezervele de  mobilizare  fac parte din domeniul public al statului, se administrează de către „Oficiu”, ulterior „Administraţia Naţională” şi se păstrează la agenţii economici în limita a 30% din suprafaţa de depozitare. Scoaterea, sub formă de împrumut, a produselor din rezerva de mobilizare se putea face în mod excepţional prin hotărâri ale guvernului, cu depunerea unor garanţii care să asigure reîntregirea stocurilor şi restabilirea la termenele stabilite. Diminuarea cantităţilor de materiale, fără aprobare legală, constituie infracţiune potrivit art. 51 din Legea nr. 477/12.11.2003“, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii craioveni.

Inculpaţii, acuzaţi că au încercat să-i influenţeze pe martor

Bogdan Gabriel Lucian, Lori Gheorghe Boian şi Nicolae Dijmărescu au încercat să-i împiedice pe procurori să afle adevărul prin influenţarea unor martori şi au negat acuzaţiile. „Inculpaţii au încercat să împiedice aflarea adevărului  prin influenţarea unor martori şi producerea unor înscrisuri. (...) De asemenea, inculpatul BGL a contactat telefonic pe învinuitul LI care i-a comunicat că „Azi, la prima oră, am stabilit ce să întocmească, cum să întocmească şi cui să se transmită. Nu am avut timp să verific dacă bembeleii au executat sarcina, din motive de parchet”, se arată în rechizitoriu.

Târgu-Jiu

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite