UPDATE Agentul Cristian Nicu Stroe, de la Permise, reţinut de DNA. În arest a ajuns şi subcomisarul Emil Copiluş, şeful de la Examinări, a ajuns şi el în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul Stroe a fost reţinut
Agentul Stroe a fost reţinut

Agentul de poliţie, Cristian Nicu Stroe, de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Gorj, a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii anticorupţie.

21:00 Soţia subcomisarului Copiluş a venit la spital şi abia se mai ţinea pe picioare. Aceasta s-a aşezat pe un scaun cu rotile. 

Ora 20:45 Soţia agentului de poliţie Stroe i-a agresat pe jurnaliştii prezenţi la spital. Aceasta i-a bruscat pe cameramani şi a lovit uşa de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Nicoleta Stroe lucrează la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. 

Ora 20.30 Subcomisarul de poliţie Emil Copiluş, şeful Comisiei de Examinări, a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru a i se efectua analize medicale, înainte de a fi încarcerat pentru 24 de ore. 

Nicu Cristian Stroe a fost adus la Spitalului Judeţean de Urgenţe Târgu Jiu pentru efectuarea de analize medicale înainte de a fi încarcerat. Acesta este acuzat de luare de mită. În acest nou dosar anchetat de DNA, au fost efectuate, în această dimineaţă, o percheziţie la sediul Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto, dar şi mai multe audieri la IPJ Gorj.

200 de euro permisul

Conform procurorilor, lista candidaţilor care doreau să promoveze examenul pentru obţinerea permisului de conducere «contra cost» era comunicată instructorului, iar sumele de bani, de regulă câte 200 de euro, erau predate examinatorilor, în parte, anterior examenului, iar restul după proba practică.
O altă modalitate a constat în achitarea contravalorii unor bunuri solicitate de lucrătorii de poliţie ori prestarea pentru aceştia a diverse servicii.

Poliţiştii apăsau pedala sau manevrau volanul în locul candidaţilor care dădeau şpagă

Procurorii anticorupţie arată că poliţiştii examinatori apăsau pedala în locul candidaţilor care dădeau şpagă sau chiar manevrau volanul. „Ajutorul acordat de examinatori candidaţilor la proba practică se realiza fie prin testarea pe o durată redusă cu mult sub minimul de 25 minute pentru fiecare candidat pe un traseu facil, centură sau alte sectoare de drum public ce nu prezintă elemente care să pună în dificultate candidatul şi să atragă depunctarea acestuia, şi fără solicitarea efectuării altor manevre (mers înapoi, întoarcere, parcare, depăşire, etc. fie prin acţionarea comenzilor autovehiculului (pedală frână, manevrare volan, etc.) de către examinator, în situaţiile în care se impuneau (pietoni aflaţi pe trecere, pericol de impact cu alte autoturisme, risc de coliziune cu alte obstacole precum bordură, stâlp, gard, etc.) fără depunctarea candidaţilor“, se arată în comunicatul DNA.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite