Târgu-Jiu: Zeci de părinţi fac noapte albă la Colegiul Naţional «Spiru Haret»

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de părinţi s-au strâns în această seară în faţa Colegiului Naţional «Spiru Haret» din Târgu-Jiu pentru a-şi înscrie, mâine dimineaţă, copiii în clasa a I-a.

Părinţii au întocmit o listă de ordine pentru înscrierea micuţilor. „S-a întocmit această listă la cererea noastră. Înscrierile care vor începe mâine dimineaţă se vor face în funcţie de această listă. Primii înscrişi pe listă vor fi şi primii care vor fi înmatriculaţi. Cine nu e înscris pe această listă nu se poate înscrie“, a spus Daniel Ciulavu, părinte.
Părinţii şi rudele copiilor vor face o noapte albă. Aceştia au stat mai multe ore în curtea unităţii de învăţământ, după care, în urma discuţiilor purtate cu directorul Gheorghe Gorun, au intrat în amfiteatru, unde vor sta până la ivirea zorilor, după care la ora 9 vor începe înscrierile. Au existat şi unele disensiuni între părinţi. „De unde ştim că nu se modifică lista? Trebuie ca lista să fie ţinută într-un loc sigur şi să supraveghem“, a spus un părinte. Mama unui copil care a venit mai târziu nu a recunoscut lista. „A mandatat conducerea şcolii pe cineva să facă vreo listă? Are o ştampilă pe ea această listă? Nu are nicio valoare şi nu o recunosc. Eu voi veni dimineaţă şi îmi voi înscrie copilul“, a spus Mihaela Popescu. La Colegiul Naţional «Spiru Haret» funcţionează doar două clase din fiecare an de studiu. Astfel, pentru clasa a I-a nu sunt disponibile decât 50 de locuri, dar solicitările sunt mult mai mari. Pe lista făcută de părinţi sunt înscrişi 57 de copii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite