DEJU MAZILIT! Răducanu ar putea să îi ia locul la şefia Partidei Romilor

DEJU MAZILIT! Răducanu ar putea să îi ia locul la şefia Partidei Romilor

Moise Vasile, zis Deju

Romii din Dâmboviţa au rămas precum oile fără păstor după ce Moise Vasile, zis Deju, consilierul care s-a înscris la mai multe facultăţi cu o diplomă falsă, a fost trimis în concediu. Decizia a fost luată chiar de preşedintele romilor, Nicolae Paun, care a venit personal, sâmbătă, să-i ceară liderului de la Dâmboviţa să plece din fruntea organizaţiei până ce îşi va rezolva treburile cu justiţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parlamentarul romilor nu a vrut să-i dea nicio şansă lui Moise, după ce a aflat despre scandalul în care este implicat. “Este cel mai inteligent lucru să se retragă. O să încercăm să separăm puţin apele. Dacă are o problemă cu justiţia este bine să şi-o rezolve. Organizaţia nu are sens să sufere. Aici nu e de comentat. Dacă eu aş fi fost în locul lui mi-aş anunţa imediat demisia. Cum poţi să mai cucereşti încrederea oamanilor dacă nu îţi arăţi vinovăţia sau nevinovăţia”, a declarat la Târgovişte, Nicolae Păun.Locul lui Vasile Moise ar putea fi luat de adjunctul său, Tudorică Răducanu, care se zbate în periaoda aceasta să îşi termine liceul la seral.
Deju îşi păstrează, deocamdată, funcţia de consilier judeţean, întrucât legea prevede suspendarea doar după ce apare o hotărâre definitivă de condamnare.  “Nu am ce să spun deocamdată. Va veni momentul când vă vom spune punctul nostru de vedere. Deocamdată să o lăsăm aşa”, ne-a spus acesta, la întâlnirea de sâmbătă cu parlamentarul romilor.

Potrivit poliţiei, Moise Vasile a fost înscris în perioada 1980-1982 la Liceul Industrial Nr. 2 din Târgovişte, absolvind clasa a IX-a la seral, iar în clasa a X-a a fost exmatriculat pentru absenteism. În perioada 2007-2010 a folosit diploma falsă pentru a se înscrie la mai multe facultăţi. În toamna aceluiaşi an, s-a înscris la cursul de masterat în drept, organizat de o universitate din Târgovişte, de unde a solicitat retragerea în momentul în care a aflat de cercetările poliţiştilor.

citeste totul despre: