Consilier juridic ANAF Dâmboviţa, declarat incompatibil
0Alexandrescu Alexandru Aurelian Andy, consilier juridic în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Direcţia Generală Juridică, şi, respectiv, în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Dâmboviţa, a fost declarat de către ANI incomptabili, după ce a deţinut, concomitent, şi calităţile de asociat unic şi administrator al „Societăţii Profesionale TEMPUS LEGIS S.R.L.”.
Astfel, Alexandrescu Alexandru Aurelian Andy a încălcat dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „[…] Funcţionarii publici […] pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public […] potrivit fişei postului”.
Alexandrescu Alexandru Aurelian Andy a deţinut funcţia publică de execuţie de consilier juridic în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Direcţia Generală Juridică, în perioada 15 martie 2010 – 15 martie 2012, iar, începând cu data de 15 martie 2012, deţine funcţia publică de execuţie de consilier juridic în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Dâmboviţa.
În perioada 05 aprilie 2005 – 23 martie 2012, Alexandrescu Alexandru Aurelian Andy a deţinut calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator al Societăţii Profesionale TEMPUS LEGIS S.R.L., ce are ca obiect principal de activitate: activităţi juridice.
Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.
„Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.