Pastramă din carne neverificată în târgurile din Dâmboviţa
0Dr. Sandu Tolea, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Dâmboviţa, atrage atenţia dâmboviţenilor iubitori de pastramă că acest produs tradiţional, în 70% din cazuri, este preparat din carne neverificată din punct de vedere sanitar-veterinar.
“Nu a interzis nimeni comerţul acestui produs dorit şi savurat de toată lumea, dar vrem ca acest produs să fie vândut în condiţii de igienă, astfel încât atunci când îl consumăm să fim siguri că nu ne îmbolnăvim, pentru că ştim cu toţii că marea majoritate a bolilor omului sunt boli transmisibile de la animale. Pot să vă spun că, la acest moment, carnea din care se face această pastramă provine aproximativ 70% din locuri neautorizate sanitar-veterinar şi fără un control sanitar-veterinar”, afirmă Sandu Tolea.
Tocmai de aceea, ori de câte ori vor descoperi nereguli, inspectorii Direcţiei sanitar-Veterinare vor proceda la confiscarea produselor.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!