VIDEO Zeci de peşti morţi descoperiţi în râul Moldova. Fabricile de lemn din zonă sunt considerate responsabile

VIDEO Zeci de peşti
morţi descoperiţi în râul Moldova. Fabricile de lemn din zonă sunt considerate
responsabile

Peşti morţi găsiţi în râul Moldova. FOTO Facebook/ Gheorghe Ferariu

Un pescar a filmat mai mulţi peşti morţi pe care i-a găsit în râul Moldova, pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc. Fabricile de lemn din preajmă sunt acuzate că îşi aruncă deşeurile în apă, omorând astfel zeci de peşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Ferariu, un pescar din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, a mers la pescuit însă a găsit zeci de peşti morţi. Acesta a fotografiat şi filmat totul, postând pe Facebook cele descoperite.

„Iata ce s-a intimplat pe Riul Moldova din Municipiul Cimpulung-Mold. Astazi 10-08-2017 la ora 8 dimineata cind am plecat sa fac o partida de pescuit ! Va rog sa vizionati videoclipul pe care l-am facut astazi la fata locului ! Pacat ca nu am filmat si discutia pe care am avuto cu politia dupa apelul de la 112 ! Unde se vad pesti morti in apa ,fotografiile sunt facute in aceasta seara si apa devnise limpede!”, a scris Gheorghe Ferariu pe pagina sa de Facebook.

Oamenii din zonă au comentat şi el la postarea făcută de acest pescar găsindu-i vinovaţi pe gateriştii din zonă, care şi-ar arunca deşeurile în apa râului Moldova, omorând astfel peştii.

„Tot felul de fabrici,gatere de lemne,ferme....si asa mai departe...isi curata afacerea in apa din râuri....arunca tot felul de substanţe,deseuri si tot felul de mizerii....uite asa mor pestii,animale care beau apă de acolo!!!! Offf tara asta de nimik”, a scris Claudia Ionela Craescu.

 

 

„Domnule, trebuia , intai de toate, sa luati imgini clare directe si sa anuntati garda de mediu( nu ca ar fi rezolvat problema). Probabil, in amonte, este vreo statie de epurare prin care deverseaza ,neprocesat, direct in apa...Personal am experimentat asa ceva pe Bistrita in comuna Poiana Teiului”, a precizat şi Tania Tofan.

Alte ştiri pe această  temă:

Scurgeri de petrol din nava eşuată acum 34 de ani în raiul natural din Peninsula Sacalin: „Este o pătură uleioasă în care păsările şi peştii n-au nicio şansă“

VIDEO Poluare pe râul Ampoi din Alba. Sute de peşti găsiţi morţi de localnici în apa de culoare verde-albăstruie

O tonă şi jumătate de peşte mort din cauza caniculei, într-o baltă din Timiş: peştii au rămas fără oxigen

citeste totul despre: