Zece localităţi din Suceava au rămas fără energie electrică. Pe mai multe drumuri se circulă în condiţii de iarnă

Zece localităţi
din Suceava au rămas fără energie electrică. Pe mai multe drumuri se
circulă în condiţii de iarnă

10 localităţi din Suceava rămase fără curent electric.FOTO Delgaz

Joi dimineaţă erau 27 de localităţi din judeţul Suceava fără energie electrică, dar parte din acestea au fost realimentate în cursul zilei, aseară echipele de intervenţie lucrând pentru remedierea defecţiunilor care au lăsat nealimentate cu energie zece localităţi. Drumul naţional DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei, a fost închis începând cu ora 10.30, pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectura Suceava a transmis la mijlocul zilei de joi, 20 aprilie, faptul că  la ora 11.00 , în contextul avertizărilor meteo de cod galben şi cod portocaliu de ninsori abundente, viscol şi intensificări ale vântului în zona montană a judeţului Suceava, a fost afectată alimentarea totală cu energie electrică a unui număr de 27 de localităţi: Comăneşti, Deleni, Humoreni, Pârteşti de Jos, Soloneţ, Varvata, Cacica, Pârteşti de Sus, Boroaia, Moişa, Săcuţa, Maidan, Runcu, Bucşoaia, Mănăstirea Humorului , Pleşa, Poiana Micului, Găineşti, Herla, Slatina, Bogdăneşti, Boroaia, Buda, Dumbrăveni, Jahalia, Râşca şi Slătioara .

Totodată opt localităţi au rămas alimentate parţial cu energie electrică: Vatra Moldoviţei, Gura Humorului, Păltinoasa, Vârfu Dealului, Pojorîta, Vadu Negrilesei, Straja şi Costileva.

Astfel, în judeţul Suceava au rămas total nealimentate tre linii electrice, iar 14.160 de consumatori casnici erau în după amiaza zilei de joi, nealimentaţi cu energie electrică, motiv pentru care un număr de nouă echipe de intervenţie ale operatorului de distribuţie a energiei electrice sunt în teren, acţionând pentru remedierea defecţiunilor.

Separat de această problemă, în judeţul Suceava sunt drumuri pe care se circulă cu dificultate din cauza precipitaţiilor sub formă de ninsoare şi începând cu ora 10.30, a fost închis Drumul naţional DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei, pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire. Pe acest tronson de drum circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone era restricţionată de la ora 08.30.

Pe tot parcursul zilei de ieri s-a acţionat cu utilaje de desăpezire si de împrăştiere a maretialului antiderapant pe toate porţiunile de drumuri naţionale şi judeţene afectate de ninsori.

Aseară, mai rămăseseră nealimentate cu energie electrică nouă localităţi, dintre care cinci localităţi afectate total: Voievodeasa, Benia, Bobeica, Breaza de Sus, Moldova – Suliţa şi patru localităţi rămase alimentate parţial cu energie electrică: Vatra Moldoviţei, Straja, Marginea, Izvoarele Sucevei. Numărul acestora s-a ridicat la 10 în această dimineaţă.

Alte ştiri pe această temă:

Zăpada căzută de pe acoperişuri a distrus mai multe autoturisme în centrul Focşaniului. Mii de oameni din Vrancea nu au energie electrică

FOTO Vremea rea a făcut prăpăd în judeţul Galaţi: drumuri închise, mii de locuinţe fără curent, sute de arbori rupţi

Strat consistent de zăpadă în multe zone din Transilvania. Precipitaţiile se vor opri la noapte, dar vine frigul

citeste totul despre: