Suceava: PORTRET/ Diana Enea este vicecampioană mondială la karate
0Suceveanca trăieşte o viaţă palpitantă, cum alţii doar visează. Sportiva a strâns peste 60 de medalii şi cupe. Diana Enea a fost pasionată de karate încă din anii copilăriei.
„Nu asociez o anumită dată de când am început să practic karate, dintotdeauna cred. Eram foarte mică când am păşit prima dată într-un dojo“, a spus Diana.
Prima dată când a intrat într-o sală de karate, Diana avea doar cinci ani. Au urmat apoi sporturile specifice vârstei: a făcut înot, tenis de câmp, apoi a jucat în echipa şcolii de handbal, ba chiar a jucat fotbal cu băieţii, a făcut echitaţie şi în adolescenţă s-a îndreptat spre ciclism montan şi escaladă. De karate s-a apucat serios la 12 ani, ca apoi să devină vicecampioană mondială. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără părinţii Dianei, care au fost mereu alături de ea şi au susţinut-o în tot ceea ce ţi-a propus.
Diana are în jur de 60 de medalii şi cupe obţinute la campionatele naţionale şi internaţionale de karate. „Cea mai importantă victorie din carieră a fost la campionatul mondial de shotokan unde am obţinut argintul la proba de kata împreuna cu echipa mea“, a povestit tânăra.
Poveşti de la concurs
Sportiva ne-a istorisit şi o întâmplare hazlie care a avut loc chiar la acest campioant. „Am intrat în vestiar şi am făcut duş. Între timp au intrat şi sportivele din Iran care luptau cu voal pe cap, conform religiei lor. Când m-au văzut fără haine au început să ţipe şi-au pus mâinile la ochi şi au ieşit în grabă din vestiar. Am rămas foarte surprinsă întrucât în primă instanţă nu ştiam ce s-a întâmplat. Am crezut că e ceva grav şi am avut tendinţa să fug după ele să le întreb de ce fug“, a povestit suceveanca.
Profil
Născută: 22 noiembrie 1986, Suceava.
Studii: Facultatea de Jurnalism şi Ştiintele Comunicării, Universitatea din Bucureşti.
Familie: Necăsătorită.
Întrebări şi răspunsuri
Ce reprezintă victoria pentru tine?
Eu văd victoria ca pe o recompensă a muncii continue şi cred că oricine poate deveni campion dacă-şi doreşte cu adevărat acest lucru. Nimic nu este imposibil dacă depui efort şi muncă continuă.
Ce te-a marcat în cariera ta de sportiv?
Am avut onoarea să cunosc o persoană din America, care avea centură neagră 2 Dan şi nu avea mâini. Se mişca extraordinar şi era de o forţă debordantă. Spunea că pentru ea mâinile există, sunt o continuare a energiei ei şi că se consideră un om ca noi toţi. Susţinea că cei care o văd altfel sunt orbi.