FOTO Crimele odioase ale ultimului deceniu din Bărăgan.  Soţi geloşi şi neveste disperate - oameni transformaţi în asasini fără milă

FOTO Crimele odioase ale ultimului deceniu din Bărăgan.  Soţi geloşi şi
 neveste disperate - oameni transformaţi în asasini fără milă

Vică Mihai şi-a omorât soţia, soacra şi socrul cu o toporişcă. Acum este condamnat la închisoare pe viaţă pentru triplu asasinat FOTO: arhivă slobozia.adevarul.ro

În ultimii zece ani Bărăganul a fost zguduit de crime odioase. Desprinse parcă din filmele horror, tragediile au fost provocate de soţi geloşi sau de neveste ajunse în pragul disperării. Toţi asasinii sunt acum condamnaţi şi-şi işpăşesc pedepsele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Triplul asasinat de la Amara

Nenorocirea care a cutremurat din temelii Bărăganul a avut loc în urmă cu aproximativ doi ani la Amara. Locul faptei arăta  asemeni unei scene desprinse dintr-un film de groază.

Trupuri umane măcelărite cu toporul, pereţi împroşcaţi cu sânge, disperare … Este tabloul cumplit pe care l-au descoperit anchetatorii, în momentul în care au ajuns la locul faptei.

Criminalul care a omorât cu sânge rece se numeşte Vică Mihai, un localnic din Amara. Cu o toporişcă, bărbatul şi-a tranşat în bucăţi soţia, pe numele său Luminiţa Mihai, şi cei doi socrii, Nicolae şi Elena Munteanu.

Filmul unei tragedii

Soţii Vică şi Luminiţa Mihai păreau să fie o familie fără probleme. Totul s-a schimbat în momentul în care cei doi au revenit, în anul 2008 din Italia, acolo unde fuseseră plecaţi câţiva ani pentru a face rost de bani, cu care să-l întreţină pe micuţul Constantin Mihai, băieţelul lor.

Rămas şomer, bărbatul devenise extrem de gelos şi bănuia că soţia îl înşeală cu cumnatul său. Mai mult, el trebuia să ţină piept vorbelor grele venite din partea socrilor, care erau nemulţumiţi că nu are serviciu şi vroiau să îl gonească din casă.

„Toate acestea au însemnat tot atâtea acumulări în plan psihic pentru inculpat, care le-a declarat anchetatorilor că acest gest a constituit pentru el o mare umilinţă“, susţin surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 15 mai, a anului 2009. În pauza meciului pe care îl viziona, criminalul Mihai Vică a dat pe gât trei sticle cu bere şi două pahare cu ţuică.  Puşi pe ceartă, soţia şi socrii au început din nou reproşurile. Între cei trei a avut loc o altercaţie, momement în care criminalul a fost îmbrâncit de către aceştia.


Extrem de furios, bărbatul s-a ridicat, a pus mâna pe o toporişcă şi a început măcelul. Prima victimă care a căzut doborâtă sub loviturile de topor a fost chiar soţia, Luminiţa. El a lovit-o cu bestialitate în cap şi peste faţă, după care a lăsat-o fără suflare într-o anexă gospodărească. Apoi, cu sânge rece şi-a tranşat soacra, al cărei cadavru l-a aruncat în mijlocul curţii, iar după aceea socrul.

 „Cele trei victime aveau multiple leziuni în zona feţei, semn că asasinul a încercat să le facă să tacă. Era probabil terorizat de reproşurile pe care le primea din partea lor“, susţine medicul legist Maria Silaghi, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Ialomiţa.
 

Martor la moartea mamei şi a bunicilor

Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite de spaimă ale micuţului Constantin, care la vremea respectivă avea doar 13 ani.

Băiatul a fugit repede la o vecină căria i-a cerut ajutorul. După ce, cadavrele au fost transportate la morgă pentru efecturarea autopsiei, băieţelul a fost încredinţat Centrului de Primire Minori în Regim de Urgenţă Slobozia, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa.

Condamnat la închisoare pe viaţă

După ce şi-a măcelărit familia, bărbatul a mers la secţia de poliţie şi s-a predat. După un proces care a durat aproape un an, criminalul de la Amara a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, anul trecut în aprilie, la închisoare pe viaţă pentru omor calificat. El se află acum în Penitenciarul Rahova, din Bucureşti.

Disperarea a împins-o la crimă

În anul 2005, într-o locuinţă din localitatea Giurgeni, trupul unui bărbat zăcea fără suflare, cu capul despicat în urma mai multor lovituri de topor primite. Cadavrul era aşezat pe pat, iar pereţii erau împroşcaţi cu sângele victimei.  

După câteva minute, anchetatorii chemaţi la faţa locului au reuşit să identifice persoana decedată. Acesta era cetăţeanul turc Mohammad Ozbilen, care fusese ucis, în timp ce dormea, de către soţia sa,  Georgeta Ozbilen.  

Femeia a povestit că, deşi aveau un copil împreună, viaţa ei alături de cetăţeanul turc fusese un coşmar. Bătută cu bestialitate şi ameninţată cu moartea în reptate rânduri, era sătulă să mai îndure acest tratament.

„Confrom declaraţiilor incuplatei, încă de la naşterea copilului, soţul i-a reproşat că este rodul unei relaţii infidele şi din acest motiv o bătea deseori şi o ameninţa că o va omorî“, adaugă sursele din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Cu câteva ore înainte de crimă, soţul său o bătuse cu coada topor sub ale cărui lovituri şi-a găsit sfârşitul. Bărbatul s-a urcat apoi în pat, a adormit, moment în care femeia s-a trezit şi l-a ucis. Pentu fapta sa, Georgeta Ozbilen a fost condamnată de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti la 15 ani de închisoare pentru omor calificat.

Sărbători însâgerate  

În a doua zi de Paşte din anul 2006, la discoteca din Mihail Kogălniceanu, Ion Tudor, paznicul unităţii, zăcea fără suflare după ce a fost înjunghiat în gât cu un cuţit.

Nenorocirea s-a întâmplat din cauza unui scandal pe care l-a avut cu mai mulţi romi din Ţăndărei. Unul dintre aceştia, Augustin Drăguşin, zis „Hagi“, a mers în respectiva discotecă şi a agresat două tinere. Paznicul a sărit în apărarea fetelor şi l-a gonit pe agresor.

„Inculpatul s-a urcat în maşina cu care venise şi s-a îndreptat spre oraşul Ţăndărei. Înainte de a ieşi din local a fost auzit exprimându-se faţă de paznic că se va întoarce după o jumătate de oră şi îl omoară“, povesteşte procurorul Cristina Istrate, de la Parchetul Judeţean.

Ajuns în Ţăndărei, „Hagi“ şi-a chemat mai mulţi prieteni şi s-au întors în comuna Mihai Kogalăniceanu. Alături de el s-a aflat şi Cătălin Dumtiru, zis „Cabinet“ şi Cornel Scutaru.  Imediat ce au ajuns, a avut loc o altă altercaţie, în urma căreia paznicul a fost ucis.  

„Hagi“ a fost cel care i-a înfipt cuţitul în gât lui Ion Tudor, în timp ce ceilalţi doi au încercat să îl determine pe şeful de post din Mihai Kogălniceanu să nu intervină în alercaţie.
 
 

Vică Mihai este cel mai de temut criminal din Ialomiţa ultimilor 10 ani FOTO: arhivă slobozia.adevarul.ro 

Imagini din aceeasi galerie
  • Vică Mihai este cel mai de temut criminal din Ialomiţa ultimilor 10 ani FOTO: arhivă slobozia.adevarul.ro 
  • Locul triplului asasinat de la Amara FOTO: arhivă slobozia.adevarul.ro 
  • Casa de la Amara unde s-a petrecut triplul asasinat a fost transformată într-un loc al groazei FOTO: arhivă slobozia.adevarul.ro 
  • Locul crimelor de la Amara FOTO: arhivă slobozia.adevarul.ro 
  • O căciulă de blană, probă esenţială în dosarul triplului asasinat de la Amara FOTO: arhivă slobozia.adevarul.ro 
Distribuie imaginea
citeste totul despre: