Societatea care administrează Parcul Industrial Slatina pregăteşte o nouă licitaţie. Mai sunt de vânzare 14 hectare, iar prima capacitate de producţie va începe să funcţioneze în 2016
0Societatea Slatina Industrial Parc se pregăteşte să liciteze şi suprafaţa de aproximativ 14 hectare încă nevândută în zona industrială. Ce întârzie procedurile este lipsa Regulamentului-cadru de vânzare a terenurilor în municipiu, însă până la începutul anului viitor licitaţia va fi gata de lansare.
După mai multe licitaţii ratate, societatea Consiliului local Slatina care se ocupă, din 2014, de administrarea terenului din Slatina Industrial Parc pregăteşte o nouă încercare. Se lucrează la caietul de sarcini în vederea vânzării a celor aproximativ 14 hectare de teren rămase, însă lucrurile stagnează deocamdată, a declarat directorul Slatina Industrial Parc, Ciprian Chiţoiu, din cauza lipsei Regulamentului-cadru de vânzare a terenurilor din domeniul privat al Slatinei. Existenţa acestui regulament a fost impusă în urma controlului Curţii de Conturi, iar documentul ar fi gata pentru supunere spre aprobare consilierilor locali.Pentru că timpul rămas până la finele anului oricum nu mai permite încadrarea în proceduri, se spera ca licitaţia să poată fi lansată în primul trimestru al anului viitor.
Între timp, puţini investitori de talia Prysmian (care şi-a adjudecat deja mai mult de jumătatea din suprafaţa totală de 32 hectare) şi-au mai exprimat dorinţa de a investi aici. Sunt, în schimb, alţii mai mici, pentru care se pot lotiza parcelele stabilite initial. „Discuţii am mai avut, dar nu cu mari investitori. O singură firmă, de recuperare cauciuc, şi-a exprimat dorinţa să construiască aici o mică fabrică, însă de o jumătate de an nu ne-a mai contactat. Am înţeles că se baza pe susţinerea unui fond de investiţii. Şi au mai fost investitori mai mici. Acum vedem dacă se prezintă la licitaţie”, a declarat Chiţoiu.
Preţul pentru anumite parcele este de până la 3,5 euro/m.p., altele ajung la 4,5 euro/m.p., dar nu se vor schimba de la o licitaţie la alta. În plus, facilităţile au rămas aceleaşi: scutirea de taxe la eliberarea certificatelor de urbanism şi de construire, scutirea de la plata taxelor pe teren şi pe clădirile construite pe terenul cumpărat în Slatina Industrial Parc. În schimb, societăţile care cumpără aici teren au obligaţia să creeze, pentru fiecare 1.000 m.p. cumpăraţi, 2,2 locuri de muncă. Persoanele astfel angajate trebuie menţinute în activitate timp de 10 ani.
Între timp lucrările pentru asigurarea utilităţilor investitorilor care deja şi-au adjudecat terenul sunt în plină desfăşurare. Consiliul local s-a angajat ca fiecare investitor să aibă la limita parcelei achiziţionate reţelele de apă, curent electric, gaze naturale.
Prysmian Group, investitorul care are obligaţia să angajeze 378 de persoane în urma achiziţionării primului lot de teren, va face, de altfel, probe de producţie, la noua fabrică de fibră optică, chiar la începutul anului viitor, a mai spus directorul societăţii Slatina Industrial Parc. Primele angajări au fost operate, atât la firmă, cât şi la alte firme care au lucrări pentru pregătirea capacităţii de producţie a Prysmian. Cea de-a doua firmă care a cumpărat teren, o suprafaţă mult mai mica, 3.000 m.p., va avea şase angajaţi, fiind vorba de un depozit de combustibil.