Slatina: Teodora Aimee Dumitru, olimpica pasionată de fizică şi biologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vrea să devină medic
Vrea să devină medic

Este pasionată de fizică şi biologie din copilărie. Cu ajutorul acestor materii îşi explică multe fenomene din viaţa de zi cu zi. Vrea să îşi folosească cunoştinţele în aceste domenii pentru a salva vieţi omeneşti.

Şi-a dorit să înveţe fizica încă din vremea copilăriei pentru a-şi explica anumite fenomene din viaţa de zi cu zi. Acum este elevă în clasa a VIII-a la Liceul cu Program Sportiv Slatina şi are în palmares zeci de premii obţinute la olimpiadele naţionale la care a participat. Printre cele mai bune rezultate se numără locul doi la faza judeţeană anul trecut, medalia de argint la „Evaluarea în Educaţie”, cincurs desfăşurat în 2008 şi premiul doi la un concurs internaţional desfăşurat anul trecut.  „Am început să învăţ la fizică din curiozitate şi mi-a plăcut foarte mult pentru că mă ajută să-mi explic multe fenomene cum ar fi descărcările electrice sau creşterea temperaturii corpului atunci când suntem răciţi. Am participat la primul meu concurs la fizică mai mult din curiozitate, să văd cum mă descurc, iar în urma acestuia,  m-a determinat să continui cu această materie”, a spus tânăra olimpică.

Vrea să îşi folosească cunoştinţele pentru a salva vieţi


Este o persoană foarte comunicativă căreia îi place să fie tot timpul în jurul oamenilor şi să îi ajute. Pe lângă marea sa dragoste, fizica, Teodora este pasionată de o altă materie la care ţine la fel de mult, biologia. A participat anul acesta la olimpiada naţională de biologie, calificându-se prima la faza judeţeană. Deşi este în clasa a VIII-a, tânăra olimpică ştie de pe acum ce vrea să facă în viaţă. Vrea să  îşi folosească cunoştinţele din fizică şi biologie pentru a salva vieţi. „Îmi place biologia şi o consider interesantă pentru că mă ajută să înţeleg formarea organismelor şi evoluţia acestora. Atât fizica cât şi biologia sunt două materii care mă vor ajuta cu siguranţă pe viitor, pentru că vreau să devin medic”, ne-a mărturisit tânăra olimpică.
Profil:
Născută: 29 aprilie 1997, Slatina
Studii: Elevă în clasa a VIII-a la Liceul cu Program Sportiv Slatina
Idealuri: Vrea să devină prima din ţară la fizică şi biologie


Întrebări

Dacă ar fi să inventezi un lucru important pentru omenire, care ar fi acela?
T.A.D Cred că cea mai importantă descoperire în domeniul ştiinţei ar fi inventarea unei modalităţi de a crea găurile de vierme. Acest lucru ar crea o nouă eră în domeniul călătoriilor spaţiale. Dar cred că cea mai mare inovaţie ar fi cum să-i faci pe oameni să devină mai solidari unul faţă de celălalt.


Care este cel mai interesant lucru la cele două materii?
T.A.D. La fizică este modul în care trebuie să abordezi rezolvarea unei probleme. Consider că este mai important să înţelegi decât să calculezi. Este mai important să-ţi explici fenomenul. Atât fizica cât şi biologia se aseamănă foarte mult între ele.        

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite