MRU: „Partidul nostru nu are comportament sectar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu a făcut mai multe declaraţii la inaugurarea noului sediu al Forţei Civice de la Sibiu FOTO Adevărul
Mihai Răzvan Ungureanu a făcut mai multe declaraţii la inaugurarea noului sediu al Forţei Civice de la Sibiu FOTO Adevărul

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan-Ungureanu, a făcut mai multe declaraţii, joi, la inaugurarea oficială a sediului Forţei Civice Sibiu. În opinia lui Ungureanu, partidul proaspăt format „creşte organic” şi devine reprezentativ pentru mediul urban.

În ceea ce priveşte, ce înseamnă partidul la scară naţională, potrivit secretarului general al Forţei Civice, Ştefan Pirpiliu, partidul însumeanză 38 de organizaţii constituite.

”Sunt 29 de sedii în care funcţionăm considerând ca număr de organizaţii 47, adică 41 de judeţe plus şase sectoare. Avem 8 luni de activitate, am sărit de cifra de 10.000 de noi membrii reali pentru că probabil aţi fost obişnuiţi să auziţi din gura politicienilor numere mari de mebrii declaraţi. Nu este un obiectiv principal al nostru de a vea mii de oameni pe care să-i declarăm”, a declarat Pirpiliu în cadrul conferinţei de la Sibiu.

Acesta mai spus pentru cei din Forţa Civică este importat ca oamenii adunaţi să fie de calitate. ”În acelaşi timp, profităm de fiecare deplasare în teritoriu de a avea discuţii şi cu colegii noştrii de la PNŢCD  cu care suntem în alianţă, alianţa pentru dreptate şi adevăr, alianţa ADA prescurtat, pentru că împreună dorim să avem proiecte în comun începând din această lună”.

Secretarul general al Forţei Civice a mai spus că 75 la sută dintre membrii s-au declarat la prima opţiune politică şi că media de vârstă a preşedinţilor organizaţiilor judeţene este de 36 de ani. ”Un lucru îmbucurător dacă ţinem cont de faptul că marea majoritate dintre noi la revoluţie aveam între 14 şi 18 ani, un lucru important pentru că nu am făcut parte din vechile structuri. La nivel naţional conducerea partidului este de asemenea tânără 44 de ani media de vârstă. Considerăm că reprezentăm pe de o parte nu numai generaţia nouă, dar şi generaţia activă care după 89 a fost nevoită timp de 23 de ani de zile să treacă prin toate etapele democratice şi de tranziţie”, a mai spus Ştefan Pirpiliu.

Preşedintele organizaţiei a spus că partidul pe care în conduce este unul care creşte organic care nu are crize de creştere şi asta pentru că fiecare membru care se adaugă rămâne stabil în preajma organizaţiei unde se afiliază. Acesta a mai spus că partidul devine reprezentativ pentru mediul urban.

”Este un partid care pe seama colaborării cu PNŢCD în cadrul alianţei ADA îşi poate asuma astăzi o sarcină dificilă: aceea de a genera motivele acţiunii comune a forţelor politice din dreapta pe proiecte precise. Acţiune comună pe trei proiecte în succesiune: listă comună pentru alegerile europarlamentare în 2014, candidat unic la competiţia prezindeţială în finalul lui 2014 şi spre 2016 întrunirea tuturor condiţiilor ca în jumătatea de centru dreapta a spectrului politic românesc să apară o federaţie sau în cazul optim un mare partid de centru dreapta care să adăpostească toate orientările doctrinare acceptate în interiorul partidului popular european, de la liberal conservatorsim la creştim democraţie”, a declarat Ungureanu.  

Principalele declaraţii ale lui Răzvan Ungureau de la Conferinţa de presă de la Sibiu

Cine nu doreşte unitatea de acţiune a dreptei va trebui să motiveze de ce. Cine are alte proiecte, va trebui să le argumenteze. Cine crede că anul 2014 nu contează în economia unei victorii în 2016, se înşeală amarnic.

De felul în care anul 2014 arată din perspectiva dreptei, ca succesiune de eşecuri sau ca succesiune de victorii, depinde modul în care în 2016 dreapta revine la putere sau nu. Nu ne putem permite astăzi pe seama felului în care este condusă România să tratăm provocările electorale cu uşurinţă şi nici nu credem că trebuie să asistăm indiferenţi doar pe motive de comportament partinic fără miză la felul în care este România distrusă, bucată cu bucată.

Partidul nostru, alianţa din care face parte, nu are un comprtament sectar. Noi considerăm că partidele nu sunt asociaţii de interese ale persoanelor. Credem că pot fi reprezentative pentru exigenţele cetăţenilor româniei.

Din păcate şi în exerciţiul observatorilor şi în primul mandat de europarlamentar, o bună parte din reprezentanţii României au fost aleşi pe criterii care sunt în opinia noastră nevalide în materie de reprezentativitate politică pentru românia.

Credem că lista europarlamentarilor trebuie să conţină nume de notorietate profesională care se susţin prfesional, care reprezintă angajamentul ideologic al centrului şi al dreptei româneşti de la oameni de cultură, la oameni de înaltă capacitate profesională, nume cunoscute recunoscute social. Credem că nu clientela de partid, nu promisiunile de partid, nu trocul de partid trebuie să îşi găsească loc pe lista europarlamentarilor. Şi avem astfel de exemple de acest fel în parlamentul european. Nu am să vă ascund că unul dintre termenii de comparaţie este felul în care Polonia îşi alcătuieşlte lista pentru europarlamentari.

Credem că este nevoie de oameni care să aibă capacitatea de a dialoga cu proprii conaţionali în vederea acţiunii comune, stânga şi dreapta deopotrivă. În continuare europarlmentarii români sunt disipaţi, nu se află împreună pe proicte naţionale româneşti. Unii reprezintă PSD-ul, altţii PD-l nu comunică între ei pe proiecte naţionale româneşti.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite